ΤΕΠΑΚ: Διεπιστημονική συνεργασία


tepak-akinita

Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών

Το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ προχώρησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Ελλάδας, με σκοπό τη διεπιστημονική δραστηριότητα σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό και αναπτυξιακό επίπεδο.

Η συμφωνία συνεργασίας, την οποία υπέγραψαν ο συντονιστής του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, και ο Διευθυντής του ΙΠ-ΙΤΕ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης, τέθηκε σε εφαρμογή από τις 21 Οκτωβρίου και θα υλοποιηθεί με κοινές ερευνητικές και αναπτυξιακές δράσεις, ανταλλαγή επιστημονικού και ακαδημαϊκού/ερευνητικού προσωπικού και φοιτητών, με κοινές εκπαιδευτικές διοργανώσεις και δραστηριότητες (σεμινάρια, διημερίδες, συνέδρια).

Η συνεργασία αποσκοπεί σε κοινή σταθερή εμπλουτισμένη επιστημονική δραστηριότητα, ενδυνάμωση των εμπλεκόμενων φορέων με τη δυνατότητα ανταλλαγής και αξιοποίησης επιστημονικών δεδομένων, εμπειρίας, τεχνογνωσίας, τεχνολογιών και εξοπλισμού.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας είναι από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα. Το Ινστιτούτο Πληροφορικής, ένα από τα επτά ερευνητικά Ινστιτούτα του ΙΤΕ, διεξάγει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το ΙΠ-ΙΤΕ διεξάγει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα στους τομείς: Υπολογιστική Ιατρική, Βιο-Πληροφορική, Πληροφοριακά Συστήματα και Πολιτισμική Πληροφορική, Αλληλεπίδραση Ανθρώπου - Υπολογιστή, Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα. Παράλληλα, έχει αναπτύξει ένα διεπιστημονικό ερευνητικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα μεταξύ των Εργαστηρίων του στον τομέα της Διάχυτης Νοημοσύνης. Επιπλέον, κατασκευάζει ερευνητική υποδομή για τεχνολογίες Διάχυτης Νοημοσύνης, που θα αποτελέσει έναν μοναδικό χώρο έκθεσης των πλεονεκτημάτων και των δυνατοτήτων τους σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, και συνδετικό κρίκο για τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την ερευνητική κοινότητα προς τη βιομηχανία.

Το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ δραστηριοποιείται διδακτικά και ερευνητικά τα τελευταία 4 χρόνια σε ποικίλους τομείς συμπεριλαμβανομένων των πιο κάτω: Aλληλεπίδραση ανθρώπου και υπολογιστή, κοινωνική πληροφορική και διαδικτυακές κοινότητες, εφαρμογές αναζήτησης πληροφορίας και ψηφιοποίηση βιβλιοθηκών, μεθοδολογίες τρισδιάστατης οπτικοποίησης και εικονική πραγματικότητα, φωτογραφία, τυπογραφικός σχεδιασμός και σημειολογία, κινηματογραφική παραγωγή και animation, οπτικός πολιτισμός και κοινωνιολογία, ψηφιακή μουσειολογία, μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη, πολυγλωσσική/διαπολιτισμική εκπαίδευση και συνεργατική μάθηση με την στήριξη της τεχνολογίας.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".