Το μπαλάκι στα χέρια του ΔΗΚΟ


kalpi

Καθοριστικός ο ρόλος της Μέσα Γειτονιάς

Μετά από πολλή δυστοκία, κατάφερε τελικά ο Δημοκρατικός Συναγερμός να βρει ανθυποψήφιο για τον Ανδρέα Χρίστου για τη δημαρχία της Λεμεσού, ωστόσο με την ανακοίνωση του ονόματος του βουλευτή Ανδρέα Κυπριανού, δε σημαίνει ότι ο ΔΗΣΥ έλυσε το πρόβλημα με τις δικές του υποψηφιότητες για τις δημαρχίες της μείζονος Λεμεσού.

Κάθε άλλο μάλιστα αφού, κάποιοι προσανατολισμοί του κόμματος, φαίνεται να προκαλούν αντιδράσεις τουλάχιστον στο ΔΗΚΟ το οποίο ήδη έχει εξαγγείλει την υποστήριξη του στους υποψηφίους του ΔΗΣΥ στη Γερμασόγεια και τον Ύψωνα.

Συγκεκριμένα, μετά την τελευταία κομματική σύσκεψη από την οποία προέκυψε η υποψηφιότητα Αντρέα Κυπριανού για το Δήμο Λεμεσού, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία τέθηκε το θέμα της δημαρχίας στη Μέσα Γειτονιά. Στελέχη του ΔΗΣΥ, η Γραμματεία αλλά και οι δήμαρχοι Γερμασόγειας και Ύψωνα επέμεναν ότι ο Συναγερμός είχε υποχρέωση στο Δημοκρατικό Κόμμα να υποστηρίξει στη Μέσα Γειτονιά υποψηφιότητα του ΔΗΚΟ. Ο Νίκος Αναστασιάδης ωστόσο εμφανίστηκε να απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι το κόμμα θα διεκδικήσει τη δημαρχία Μέσα Γειτονιάς με δικό του υποψήφιο.

Όπως ήταν φυσικό, αυτή η τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, προκάλεσε έντονη δυσφορία μεταξύ των Δηκοϊκών στελεχών της Λεμεσού και του Δηκοϊκού κόσμου γενικότερα. Μάλιστα στελέχη του ΔΗΚΟ ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «ο Νίκος Αναστασιάδης κατ’ εξακολούθηση κάνει σφάλματα εις βάρος του ΔΗΚΟ». Πληροφορίες της «Φ» αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες, λόγω ακριβώς των θέσεων Αναστασιάδη, ασκείται έντονη πίεση στην ηγεσία του ΔΗΚΟ για να αποσύρει το κόμμα την υποστήριξη του προς τον Δήμαρχο Γερμασόγειας Ανδρέα Γαβριηλίδη αλλά και του Ύψωνα Άριστου Αριστείδου. Και θα πρέπει να αναμένεται ότι η αντίδραση αυτή θα ενταθεί ακόμα περισσότερο αν ο ΔΗΣΥ δεν υποστηρίξει τελικά Δηκοϊκό υποψήφιο στη Μέσα Γειτονιά.

Τώρα, ποιος θα είναι αυτός ο υποψήφιος, είναι το μεγάλο ζητούμενο αφού εξακολουθούν να διεκδικούν το χρίσμα 7 συνολικά στελέχη. Το τελικό ξεκαθάρισμα αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες. Για το ΔΗΚΟ πάντως το οποίο, δήλωσε τη στήριξη του σε τρεις υποψηφίους του ΑΚΕΛ (Αντρέα Χρίστου στο Δήμο Λεμεσού, Κυριάκο Χατζηττοφή στον Άγιο Αθανάσιο και Γιώργο Γεωργίου στα Πολεμίδια) θεωρείται δεδομένη η στήριξη του δικού του υποψηφίου στη Μέσα Γειτονιά από το ΑΚΕΛ.

Δήμος Μέσα Γειτονιάς
Ανεξάρτητος ο Ακελικός Παντελής Γεωργίου;
Κάποιου είδους αναβρασμός φαίνεται να επικρατεί και ανάμεσα σε στελέχη του ΑΚΕΛ τα οποία εμφανίζονται να επιζητούν κομματική υποψηφιότητα στη Μέσα Γειτονιά και συγκεκριμένα αυτή του Παντελή Γεωργίου ο οποίος δημαρχεύει αφότου ο Χρίστος Μέσης εξελέγη βουλευτής τον περασμένο Μάιο. Κι αυτό, παρά την συγκατάνευση του ΑΚΕΛ για υποστήριξη του υποψηφίου που θα υποδειχθεί από το ΔΗΚΟ.

Ο Παντελής Γεωργίου, ερωτηθείς σχετικά από την «Φ» επιβεβαίωσε ότι δέχεται «πιέσεις από συντρόφους να κατέλθω σαν ανεξάρτητος αν το κόμμα δεν με υποδείξει». Δήλωσε ωστόσο ότι ο ίδιος δεν έχει πάρει ακόμα καμιά απόφαση αναμένοντας τις εξελίξεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Πάντως στελέχη του ΑΚΕΛ Λεμεσού εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο κ. Γεωργίου σε καμιά περίπτωση δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί ή θα πάει κόντρα στις επιλογές του κόμματος. 


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".