Ανάκληση αδειών για το Δασούδι ζητούν οι Οικολόγοι


Κόλαφο για τις ενέργειες του ΚΟΤ και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως αποτελεί, σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων, η έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ανάπτυξη της περιοχής ''Δασούδι'', που βρίσκεται στα δημοτικά όρια Γερμασόγειας.

Σε δηλώσεις της στη Λεμεσό, η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου, ανέφερε ότι η έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεων, που διενεργήθηκε μετά από παράπονο των Οικολόγων στις 22 Ιουνίου 2011, κατά του ΚΟΤ και του Επαρχιακού Γραφείου Λεμεσού του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, καταγράφει σειρά από παράνομες και παράτυπες αποφάσεις και ενέργειες που καθιστούν άκυρη τη δανειοδότηση της ανάπτυξης στο Δασούδι Λεμεσού.

Το Κίνημα Οικολόγων, συνέχισε, ζητά την άμεση ανάκληση των πολεοδομικών αδειών για τις αναπτύξεις στο Δασούδι, την προστασία του κρατικού δάσους και της παραλίας στο Δασούδι, τη διασφάλιση του δημόσιου ανοικτού χώρου και κοινωφελών υπηρεσιών και την εφαρμογή ανοικτών, δημοκρατικών και διαφανών διαδικασιών δημόσιας διαβούλευσης, οι οποίες θα πρέπει να στηρίζονται στο σεβασμό των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών.

''Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να σεβαστούν τις εισηγήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως, του Κινήματος Οικολόγων, των περιβαλλοντικών και άλλων οργανώσεων και των πολιτών και να προστατεύσουν αποτελεσματικά το Δασούδι'', κατέληξε στις δηλώσεις της η κ. Παναγιώτου.


Αναζήτηση



Copyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".