Aνακοίνωση υποψηφιότητας Άριστου Παλούζα ως δήμαρχος Ύψωνα


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΡΙΣΤΟΥ ΠΑΛΟΥΖΑ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΨΩΝΑ 10/11/2011

Φίλες και φίλοι, αρχικά θα ήθελα να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτήν εδώ την παρουσία σας, για την αγάπη σας, για τη στήριξη και τη συμπαράσταση σας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπρόσωπους των ΜΜΕ, των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων που είναι απόψε παρόντες.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μπορείτε να με εμπιστευθείτε ξανά. Δε θα σας απογοητεύσω. Είμαστε σήμερα εδώ γιατί μας ενώνει, η αγάπη μας για τoν Ύψωνα, γιατί μας ενώνει το μεράκι μας για την ευημερία και την ορθολογική ανάπτυξή του.
Κάλεσα απόψε εδώ πρόσωπα αγαπητά, φίλους φίλες υποστηρικτές συνεργάτες για να είναι παρόντες στην επίσημη ανακοίνωση της απόφασής μου να διεκδικήσω το αξίωμα του πρώτου δημάρχου του νεοσύστατου Δήμου του Ύψωνα.
Στα πέντε χρόνια της θητείας μου ως πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου έγινα γνώστης των προβλημάτων της κοινότητάς μας και πιστεύω ότι κατάφερα σε πολύ μεγάλο βαθμό να λύσω πολλά αλλά και να θέσω τις προϋποθέσεις για την επίλυσή τους.
Απέκτησα εμπειρίες που μου δίνουν το δικαίωμα να οραματίζομαι πως θα καταστήσω τον Ύψωνα έτσι όπως οι δημότες του τον θέλουν, ένα σύγχρονο δήμο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών του και θα τους κάνει να νιώθουν περήφανοι για το δήμο στον οποίο ζουν. Εξελικτικά ένα Δήμο ίσο και καλύτερο από τους άλλους Δήμους της Λεμεσού και παγκύπρια.
Αυτά τα 5 χρόνια ήταν για μένα ένα δεύτερο πανεπιστήμιο, το οποίο δεν μου έδωσε ακαδημαϊκή μόρφωση αλλά με όπλισε με γνώσεις και εμπειρίες, εφόδια απαραίτητα για να συνεχίσω να προσφέρω, εκτιμώ αποδοτικότερα, τις υπηρεσίες μου στο Δήμο Ύψωνα.
Θεωρώ υποχρέωση μου να εκθέσω όσο σύντομα γίνεται το έργο που παράχθηκε από μένα και τους συνεργάτες μου την πενταετία αυτήν, δεν είναι κομπορρημοσύνη αλλά σ΄ αυτά τα πέντε χρόνια δουλέψαμε σκληρά και πετύχαμε πάρα πολλά:
Οι προϋπολογισμοί του κοινοτικού Συμβουλίου ήταν πάντοτε ισοσκελισμένοι και χαρακτηρίζονταν από πνεύμα περισυλλογής και οικονομικού νοικοκυρέματος, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο της κοινότητας.
Η Κοινότητα του Ύψωνα ήταν φερέγγυα και θα συνεχίσει ως ένας φερέγγυος Δήμος παρά τη δεδομένη κρίση, η οποία πλήττει την παγκόσμια οικονομία. Αυτό είναι απόρροια της σωστής διαχείρισης των οικονομικών της Κοινότητας από το Κοινοτικό Συμβούλιο και της ομοφωνίας και συναίνεσης που υπήρχε για την εκτέλεση εκείνων των αναγκαίων έργων που θα συμβάλουν στην παραπέρα πρόοδο και ανάπτυξη, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική βιωσιμότητά της.

Αξιόλογο ήταν το έργο του Κοινοτικού Συμβουλίου όσον αφορά στην απορρόφηση κρατικών κονδυλίων για κατασκευή πολλών δρόμων και πεζοδρομίων, μέτρων κυκλοφοριακής ύφεσης, πάρκων, καθώς επίσης και κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πιο κάτω έργα.
1. Έργα υποδομής και εξωραϊσμού όπως είναι η αναπαλαίωση παλιάς οικίας που βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας με τη δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης.
2. Έργα για τη φροντίδα των παιδιών με τη δημιουργία της παιδικής λέσχης σε συνεργασία με το ΣΚΕ.
3. Έργα για την απασχόληση ατόμων της κοινότητας με ειδικές ανάγκες .
4. Έργα για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος της κοινότητας, όπως είναι η συμμετοχή μας σε προγράμματα ανακύκλωσης.
Περεταίρω συμμετέχουμε ενεργά στην αναπτυξιακή εταιρεία Λεμεσού, στην οποία κατέχω τη θέση του εκτελεστικού ταμία.


Το Κοινοτικό Συμβούλιο επικεντρώθηκε στη δημιουργία μιας πράσινης, φιλικής, στο περιβάλλον και ανθρώπινης κοινότητας με την αξιοποίηση και δημιουργία πνευμόνων πρασίνου και σύγχρονων κοινοτικών πάρκων, προχωρώντας στις πιο κάτω ενέργειες:
1. Έχουν δημιουργηθεί πέραν των 50 χώρων πρασίνου σε πολλά σημεία της κοινότητας.
2. το κοινοτικό πάρκο-παιχνιδότοπος στην περιοχή της Υψούπολης με όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου είναι ίσως το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή μας.
3. Από το 2008 γίνεται ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου και PMD από πόρτα σε πόρτα μία φορά την εβδομάδα, ενώ παράλληλα έχουμε ξεκινήσει πριν λίγο καιρό την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών .
4. Έγινε αγορά οδοσαρωτήρα (σκούπας) εντείνοντας τις εκστρατείες καθαριότητας σε όλες τις περιοχές της Κοινότητας.
5. Έχουμε πετύχει τον έγκαιρο καθαρισμό όλων των ανοιχτών χώρων.
6. Τοποθετήσαμε κατάλληλους και ομοιόμορφους κάλαθους για άχρηστα αντικείμενα σε όλα τα απαραίτητα σημεία.

Αδιαμφισβήτητο είναι το έργο που παρουσίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο του Ύψωνα τα τελευταία 5 χρόνια σε έργα υποδομής, ανάπτυξης και εξωραϊσμού.
1. Τα σημεία της κοινότητας που παρουσίαζαν πρόβλημα με τα νερά της βροχής ήταν πάρα πολλά, άμεσα, σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε οχετούς όμβριων υδάτων στις οδούς Αγίου Συλά, Ελλάδος, Θράκης, Πυλαία, Αντιοχείας, Κίμωνος και Μεσολογγίου.
2. Έγιναν όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την έναρξη των εργασιών για την ανακατασκευή των οδών Μακαρίου Γ’, Ηλία Βενέζη, Καρκαβίτσα και Αρσινόης .
3. Πραγματοποιήθηκε η ανακατασκευή της οδού Αγίου Συλά και της οδού Ελλάδος μέχρι τη συμβολή της με τη Θράκης με παράλληλες βελτιώσεις στο υδρευτικό δίκτυο
4. Πραγματοποιήθηκε τοπιοτέχνιση της πλατείας του Αγίου Γεωργίου και τοποθέτηση προτομής του ήρωά μας Ηλία Καννάουρου.
5. Πραγματοποιήθηκε η τοπιοτέχνιση της πλατείας Μάριου Τόκα.
6. Όπου ήταν εφικτό δημιουργήθηκαν πεζοδρόμια πολλών εκατοντάδων μέτρων και έγινε διαπλάτυνση αρκετών δρόμων .
7. Έγιναν όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και ο σχεδιασμός ανοικτού αμφιθέατρου στο πάρκο της Ελιάς.
8. Βελτιώθηκε σημαντικά ο οδικός φωτισμός
9. Σημαντικό έργο έγινε και στη σηματοδότηση των δρόμων.
10. Έγινε αντικατάσταση ενός σημαντικού μέρους του συστήματος ύδρευσης.
11. Δημιουργήθηκαν προσβάσεις για τη διακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα σε πολλούς δημόσιους χώρους.

Κατά γενική ομολογία η Κοινότητα του Ύψωνα θεωρείται ως μια από τις λίγες Κοινότητες που έχουν αναπτύξει έντονη ποιοτική, εκπαιδευτική και πολιτιστική δραστηριότητα.
- Δημιουργήθηκε πολιτιστική επιτροπή
- Εγκαινιάστηκαν οι εργασίες για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου και Κοινοτικής Βιβλιοθήκης
- Έγινε παραχώρηση χώρου, εντός της κοινότητας, για τη φιλοξενία του 245ου Συστήματος Προσκόπων Ύψωνα.
- Δημιουργήθηκε το 3ο Δημοτικό σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο.
- Είμαστε παρόντες στις εκδηλώσεις, στις επιτυχίες, στα προβλήματα και στα αιτήματα δασκάλων καθηγητών μαθητών και μαθητριών των σχολείων της κοινότητας μας, ενισχύοντας το έργο τους ηθικά και οικονομικά.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριοποίησης των κατοίκων της κοινότητας, ενισχύσαμε το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού που είχε ως κύριο στόχο την προώθηση του εθελοντισμού.
Πολύ σημαντική επίσης ήταν η δραστηριοποίηση σε θέματα φροντίδας ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και απόρων οικογενειών της κοινότητας.
Οργανώνουμε σε συνεργασία με την επιτροπή αιμοδοσίας και την ΣΠΕ ΥΨΩΝΑ – ΛΟΦΟΥ αιμοδοσία δυο φορές το χρόνο.
Εφαρμόζουμε πρόγραμμα με στόχο την κατ’ οίκων φροντίδα των ηλικιωμένων ατόμων της καθώς και άλλα πολλά προγράμματα κοινωνικής φροντίδας μέσω του ΣΚΕ.
Ενισχύουμε τόσο οικονομικά όσο και σε εγκαταστάσεις το Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας του Ύψωνα.
Για την ανάπτυξη και την προώθηση του αθλητισμού το Κοινοτικό Συμβούλιο προέβηκε στις ακόλουθες ενέργειες:
• τοποθετήθηκαν σε μεγάλους χώρους πρασίνου γκολπόστ ποδοσφαίρου σάλας καθώς και μπασκέττες.
• Ενοικιάσαμε το γήπεδο ποδοσφαίρου της ΑΠΕΥ το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν στα σωματεία μας.
• Στηρίζουμε οικονομικά τα σωματεία του Δήμου μας.
• Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στην περιοχή μερράς

Η επικοινωνία με τον πολίτη αποτέλεσε έναν από τους βασικούς στόχους του προγράμματος του Κοινοτικού Συμβουλίου με κύριο σκοπό την ολοκληρωμένη ενημέρωσή του και την επίλυση των προβλημάτων που τον απασχολούν και γι’ αυτόν το λόγο δημιουργήσαμε
το Γραφείο Εξυπηρέτησης του πολίτη.
Καθιερώσαμε τις συναντήσεις του Προέδρου του Κ.Σ.με πολίτες της κοινότητάς μας
Εκδίδουμε τριμηνιαία εφημερίδα και
Εμπλουτίσαμε την ιστοσελίδα μας.


Φίλες και φίλοι σίγουρα υπάρχουν ακόμα πολλά τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν. Δεν έγιναν, γιατί ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας και το διάστημα των πέντε χρόνων όσο και να φαίνεται μεγάλο αποδείχτηκε σύντομο για να πραγματοποιηθούν όλα όσα επιθυμούσαμε.

Αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι, ξεκινήσαμε πριν πέντε χρόνια με κοινότητα συνεχίζουμε με δήμο. Το ιστορικό γεγονός της μετεξέλιξης μας σε Δήμο μας δημιουργεί και ανάλογες υποχρεώσεις να θέσουμε ψηλότερους στόχους.

Η Δημοτική Μηχανή αποτελεί την προμετωπίδα ανάπτυξης και εξυπηρέτησης του Δημότη. Γι’ αυτό και θα επιδιωχθεί η μεγιστοποίηση σε οργάνωση και αποδοτικότητα.
θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να ολοκληρώσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα αναπτυξιακά έργα που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να έχει ο δημότης του Ύψωνα μια άνετη ζωή.
Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε υψηλό ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και τα σωματεία του δήμου, γιατί πιστεύουμε ότι οι νέοι μέσα από αυτό έχουν μια υγιή απασχόληση.
Στις ψηλές προτεραιότητές μας θα παραμείνει το περιβάλλον και η υγεία του δημότη μας, συνεχίζοντας τις δεντροφυτεύεις πάρκων και ανοικτών χώρων με παράλληλη εντατικοποίηση της καθαριότητας.
Θα δώσουμε προτεραιότητα σε αρκετά προγράμματα για τη Νεολαία.
Η φροντίδα μας για την Τρίτη ηλικία είναι δεδομένη, γιατί σε αυτούς χρωστάμε την ύπαρξή μας αλλά και την συνέχειά μας.
Το αύριο που εμείς διεκδικούμε, συνδέεται και με τα θέματα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Πολύ σύντομα και κατόπιν συνεννόησης με τα κόμματα και τους φορείς που στηρίζουν την υποψηφιότητα μου θα σας δοθεί το 5ετες πρόγραμμα μου για το πως ονειρεύομαι το δήμο του Ύψωνα, με περισσότερες λεπτομέρειες.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης που μας τίμησαν με την εδώ παρουσία τους.
Με τιμά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα στηρίζουν την υποψηφιότητά μου και θέλω να τους απευθύνω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ γι’ αυτήν την στήριξη και αναγνώριση τόσο στο πρόσωπό μου όσο και στην ιδιαιτερότητα και σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ευχαριστώ επίσης όλους τους εκπρόσωπους των πολιτικών κομμάτων αλλά και των οργανωμένων συνόλων που με εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια φορά ανανεώνοντας μου την εντολή να συνεχίσω το έργο μου ως Δήμαρχος πλέον.
Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες και προς τους συνεργάτες μου στο απερχόμενο κοινοτικό συμβούλιο που χωρίς τη δική τους στήριξη δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το αξιόλογο έργο στην πενταετία που μας πέρασε.
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του δήμου για την άψογη συνεργασία τους.
Ευχαριστώ πολύ και όλους εσάς που με τιμάτε με την παρουσία σας και μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω να προσφέρω αφειδώλευτα τις υπηρεσίες μου στο δήμο μας.
Παραλάβαμε κοινότητα και καταφέραμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε με ένα σύγχρονο δήμο στον οποίο όλοι οι δημότες θα απολαμβάνουν τους καρπούς της σοδειάς τους.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".