Έργο πνοής για το κέντρο Λεμεσού η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης


Ως έργο πνοής και αναζωογόνησης του εμπορικού κέντρου της Λεμεσού θεωρείται ο υπόγειος χώρος στάθμευσης που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί επί της οδού Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής των συμβολαίων μεταξύ Δήμου και κοινοπραξίας εταιρειών, για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, διαχείριση και συντήρηση της ανάπτυξης.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη, τους καταστηματάρχες του κέντρου και το ΤΕΠΑΚ, καθώς θα προσφέρει 330 νέους χώρους στάθμευσης, σε μια περιοχή με αυξημένες ανάγκες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του κέντρου της πόλης Κρίστης Δημητρίου, δήλωσε πως η σημερινή μέρα είναι ιστορική για το κέντρο της πόλης, ''γιατί τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, η οποία, παρόλη την οικονομική κρίση, άρχισε να βρίσκει ανταπόκριση, τόσο με τα έργα ανάπλασης αλλά και με την τεράστια προσπάθεια του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τους ίδιους τους καταστηματάρχες, για να αναβιώσει''.

Το έργο, που θα κοστίσει δέκα περίπου εκατομμύρια ευρώ, θα γίνει με την μέθοδο του B.O.T και η κοινοπραξία θα αναλάβει τη διαχείριση του για 14 χρόνια και 7 μήνες και ακολούθως θα το παραδώσει στο δημόσιο.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν μετά το καλοκαίρι του 2012 και παρά το ότι προβλέπεται η ολοκλήρωση του εντός τριών χρόνων, η κοινοπραξία εταιρειών δεσμεύτηκε για παράδοση του σε δύο χρόνια.

Πέραν του υπόγειου χώρου στάθμευσης, το έργο θα περιλαμβάνει, στο ισόγειο, εμπορικά καταστήματα 900 τ.μ, καθώς και πλατεία με διάφορες διευκολύνσεις.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".