Η Προοδευτική καταγγέλει το ΤΕΠΑΚ ότι επιβάλλει χρεώσεις στους φοιτητές για να λαμβάνουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες


Ανακοίνωση Τύπου για την απόφαση του ΤΕΠΑΚ να πληρώνονται αθλητικές δραστηριότητες

Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών δηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια της, προς τους αρμόδιους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για την απόφαση τους να επιβάλουν χρεώσεις στους φοιτητές οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στο εσωτερικό πρωτάθλημα Φούτσαλ και σε διάφορες άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί πισωγύρισμα για το φοιτητικό κίνημα, και είναι ντροπή για ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο να ζητά λεφτά από τους φοιτητές του για τα αυτονόητα. Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την έντονη διαφωνία μας στο γεγονός ότι ζητήθηκε χρηματικό ποσό από τις ομάδες των φοιτητών για να συμμετάσχουν και κινηθήκαμε άμεσα έτσι ώστε να αποδεσμευτεί κονδύλι από τη Φοιτητική Ένωση και να πληρωθεί το ποσό που ζητούσε το Γραφείο Αθλητισμού.

Με γνώμονα τη φιλοσοφία μας, ότι ο αθλητισμός δεν είναι προς εκμετάλλευση, δεν θα αφήσουμε κανέναν να εκμεταλλευτεί την επιθυμία των φοιτητών για να αθληθούν. Διπλή ντροπή, αποτελεί το γεγονός πως μέλος της Φοιτητικής Ένωσης έφερε το χρηματικό ποσό που ζητήθηκε από τις ομάδες του Εσωτερικού Πρωταθλήματος και δεν έγινε αποδεκτό. Είναι απαράδεκτο εν έτη 2011 Δημόσια Πανεπιστήμια να μην προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ Αθλητικές Δραστηριότητες στους φοιτητές τους, καθώς όλοι ξέρουν ότι μέσω του αθλητισμού αναπτύσσεται η Ευγενής Άμιλλα, ο Σεβασμός και το Ομαδικό Πνεύμα. Υπό κανονικές συνθήκες έχοντας δωρεάν αθλητικό κέντρο, θα έπρεπε να προσφέρονται επιπλέον αθλήματα και όχι να χρεώνονται τα υπάρχουσα.

Αν αναλογιστούμε λίγο, βλέποντας τις εξελίξεις στα Δημόσια Πανεπιστήμια του νησιού, θα δούμε καθαρά ότι αυτές οι κινήσεις δεν είναι καθόλου άσχετες με την εισήγηση του αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού για εισαγωγή διδάκτρων στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Και όπως λέει και ένα γνωμικό «Φύλαγε τα Ρούχα σου, Να Έχεις τα Μισά». Γιατί, με το ρυθμό που πήραν κάποιοι στο τέλος θα πληρώνουμε και το γυμναστήριο και τη στάθμευση και το ίδιο το Πανεπιστήμιο με δίδακτρα για να σπουδάσουμε.

Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο θα παραμείνει Δημόσιο και Δωρεάν, και ότι δεν θα αποδεχτούμε καμία μα καμία χρέωση προς τους φοιτητές και το φοιτητικό κίνημα. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποσυρθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις του Πανεπιστημίου και να μην επανέλθουν οι ίδιες ή παρόμοιες.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".