Διεθνές Συνέδριο Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας


synedrio

«Από την θεωρία στην πρακτική»

Το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνει το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας με θέμα «Από την θεωρία στην πρακτική».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου στο κτήριο «Ανδρέας Θεμιστοκλέους και σ’ αυτό θα φιλοξενηθούν 80 ανακοινώσεις από επιστήμονες από όλο τον κόσμο οι οποίοι μελετούν τους νόμους που διέπουν τα σημεία και γενικότερα την επικοινωνία, με έμφαση βέβαια στα εικονικά σημεία.

Οι επιστήμονες αυτοί, χρησιμοποιώντας τη θεωρία και τα εργαλεία της Σημειολογίας θα εστιάσουν σε θέματα οπτικής επικοινωνίας, προσπαθώντας να κατανοήσουν εντέλει την ίδια την φύση του ανθρώπινου πολιτισμού.

Το συνέδριο σηματοδοτεί μια δυναμική εμφάνιση της ακαδημαϊκής δραστηριότητας της Κύπρου στο χώρο της ερμηνείας και της αποκωδικοποίησης των σημείων της εποχής μας και φιλοδοξεί να αποτελέσει την αρχή για παρόμοιες εκδηλώσεις σε θέματα Σημειολογίας και Οπτικής Επικοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.cut.ac.cy/icsvc/


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".