Εγκαινιάστηκε το ''Κοινωνικό Παντοπωλείο'' Δήμου Λεμεσού


Οι τοπικές Αρχές αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες του κράτους και η εμπλοκή τους στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προσδίδει μια νέα δυναμική στο όλο σύστημα, τόνισε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Λεμεσού, που διάβασε η Φρείτα Κουτσαβάκη, Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Α΄, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» αποτελεί ένα νέο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο Δήμος Λεμεσού και το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Δήμου προς τους Δημότες του.

Σημείωσε παράλληλα ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέσα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας «έχει την ευθύνη για τη διασφάλιση του δικαιώματος αξιοπρεπούς διαβίωσης κάθε ατόμου που διαμένει νόμιμα στη Δημοκρατία και δεν έχει τους αναγκαίους πόρους για κάλυψη των βασικών και ειδικών του αναγκών όπως αυτές καθορίζονται από το Νόμο».

«Με βάση στοιχεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, αυτή τη στιγμή λαμβάνουν Δημόσιο Βοήθημα 25.644 περιπτώσεις που αφορούν 41.833 άτομα» πρόσθεσε η Υπουργός και είπε ότι «σε πολλές περιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι το Δημόσιο Βοήθημα καλύπτει τόσο βασικές όσο και ειδικές ανάγκες, εντούτοις προβλήματα δυσλειτουργικότητας που παρουσιάζονται στο άτομο ή και στις οικογένειες λόγω των ειδικών τους συνθηκών οδηγούν σε κακή διαχείριση των οικονομικών πόρων που διαθέτουν, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν τις ανάγκες τους».

«Ο θεσμός του κοινωνικού παντοπωλείου που λειτουργεί σε πολλούς δήμους άλλων χωρών, έρχεται να καλύψει αυτές τις κοινωνικά σύνθετες περιπτώσεις» ανέφερε η Υπουργός.

Η κ. Χαραλάμπους στον χαιρετισμό της είπε ότι στα πλαίσια του σχεδίου επιχορήγησης των ΑΤΑ, επιχορηγήθηκαν για το τρέχον έτος τα 2 προγράμματα που λειτουργεί ο Δήμος Λεμεσού που είναι το πρόγραμμα «Κοινωνική Εργασία στο Δρόμο» και το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών «Ελεύθερα Χέρια» με συνολικό ποσό ύψους 15.000 Ευρώ.

Καταλήγοντας είπε ότι «σας διαβεβαιώνω ότι, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων του οποίου προΐσταμαι, θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς τους τοπικούς παράγοντες και θα παρέχει στήριξη προς το έργο που επιτελούν».


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".