Φοιτητές του ΤΕΠΑΚ κάνουν λόγο για μεταφορά του Τμ. Νοσηλευτικής στην Λευκωσία


Ανακοίνωση Τύπου για την απαράδεκτη πρόταση από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ

Αδιανόητο είναι το γεγονός, ότι καθηγητές του τμήματος νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου με συντονισμένες ενέργειες, μέσα από το συμβούλιο τμήματος, προς εξυπηρέτηση των δικών τους προσωπικών συμφερόντων προσπαθούν να μεταφέρουν το τμήμα νοσηλευτικής στη Λευκωσία.

Η Προοδευτική Κ.Φ. καταδικάζει το συγκεκριμένο γεγονός και θεωρούμε τη συγκεκριμένη εισήγηση πισωγύρισμα, που μοναδικό σκοπό έχει την αποκοπή μερίδας φοιτητών από το οργανωμένο και δυνατό σύνολο του ΤΕ.ΠΑ.Κ.

Δεν πρόκειται πότε να ανεχτούμε, η εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων από καθηγητές, να γίνει ο λόγος που θα την πληρώσουν για άλλη μια φορά οι φοιτητές. Παράλληλα θέτουμε το ερώτημα προς πάσα κατεύθυνση: Ποιος θα αποζημιώσει τις οικογένειες των φοιτητών για τα συμβόλαια ενοικίασης των διαμερισμάτων τους που έχουν κλείσει από την αρχή της χρονιάς;

Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε να παρθούν αποφάσεις οι οποίες αποσκοπούν στο διαμελισμό του φοιτητικού κινήματος, και που δυστυχώς βρίσκει υπερασπιστές τη Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία. Δεν μας ξενίζει η στάση της παράταξης του ΔΗΣΥ, καθώς είναι η δεύτερη φορά που συνηγορούν εναντίον των φοιτητών. Ποια αλλότρια συμφέροντα εξυπηρετούν για άλλη μια φορά με αυτή τους τη στάση;

Ήμασταν και θα είμαστε η παράταξη η οποία αγωνίζεται για τους φοιτητές και η οποία προστατεύει τα συμφέροντα σύσσωμου του φοιτητικού κινήματος στέκοντας απέναντι σε όποιο θέλει ένα φοιτητικό κίνημα αδύνατο και ανήμπορο να αντιδράσει.

Καλούμε τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου να τοποθετηθεί δημόσια για την εν λόγω πρόταση των καθηγητών στη συνεδρία του τμήματος της Νοσηλευτικής. Ακόμη καλούμε τη Διοικούσα Επιτροπή να επέμβει και να αποκαταστήσει τις αγκυλώσεις που δημιουργούνται.

Η Προοδευτική Κ.Φ. θα σταθεί τοίχος προστασίας προς όλους τους φοιτητές και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα και τα δικαιώματα όλων των φοιτητών.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".