Αθηνά Σπύρου: Σκληρή δουλειά και κοντά στον πολίτη


athina-spyrou-

Υποψήφια ΔΗΣΥ στο Δήμο Λεμεσού

Η Αθηνά Σπύρου, γνωστή δικηγόρος και Γραμματέας της Επαρχιακής Γυναικείας Οργάνωσης του ΔΗΣΥ Λεμεσού, ανοίγει τη ψυχή της, μιλά για το ρόλο που βλέπει για τον εαυτό της στο Δημοτικό Συμβούλιο και μοιράζεται μαζί μας και το άγχος της προεκλογικής της εκστρατείας...

Εξαγγείλατε υποψηφιότητα για το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού. Τι διαφορετικό έχει η δική σας πρόταση από τους συνυποψήφιους σας;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει η ανάγκη να εστιάσω σε διαφορές, ιδιαίτερα σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αντίθετα, θεωρώ ότι με τους συνυποψήφιους μου, συνθέτουμε μια ενιαία πρόταση που εκφράζει τις σύγχρονες και ευρωπαϊκές πολιτικές του κόμματος μας. Από την άλλη βέβαια υπάρχει και η αλήθεια στο ότι ο κάθε υποψήφιος είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και μπορεί να δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα, κάτι που θα είναι η έκφραση των προσωπικών του εμπειριών, μόρφωσης και κοινωνικής εμπλοκής.

Ποιο θεωρείτε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό σας στίγμα;
Σαν άνθρωπος, σαν γυναίκα, σαν μητέρα, σαν δικηγόρος που ασχολούμαι, χρόνια τώρα, με το οικογενειακό δίκαιο, πιστεύω ότι έχω αναπτύξει τις δικές μου ευαισθησίες. Τις ευαισθησίες αυτές θέλω να μεταφέρω στον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος, η κύρια Τοπική Αρχή στη πόλη μας, αντιμετωπίζει το δημότη του. Με ιδιαίτερη έγνοια και προσήλωση στο στόχο της βελτίωσης της καθημερινής του ζωής, της γειτονιάς του, της καθαριότητας, τους ασφαλείς χώρους παιγνιδιού και άθλησης των παιδιών μας πολλά άλλα…

Θεωρείτε ότι δεν έγινε ικανοποιητική δουλειά σε αυτό τον τομέα;
Ναι. Σαφώς πιστεύω ότι η έμφαση ήταν αλλού. Μερικώς σε θέματα υποδομής και ανάπτυξης, σε μεγάλο βαθμό όμως σε έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού. Είμαι υπέρ των έργων υποδομής. Είμαι υπέρ της ανάπτυξης του ιστορικού κέντρου της πόλης. Δεν παραβλέπω όμως ότι στις γειτονιές, για παράδειγμα, ο Δήμος θυμήθηκε να φτιάξει πεζοδρόμια μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές. Ότι τις δημόσιες συγκοινωνίες τις άφησε στο έλεος των λειτουργών του Υπουργείου στη Λευκωσία. Συνεπώς υποστηρίζω ότι το σχέδιο ανάπτυξης της πόλης μας δεν πρέπει να σταματά στο παραλιακό μέτωπο, αλλά επιτακτικά να επεκταθεί και να αγκαλιάσει όλη την πόλη, από το Ζακάκι ως τον Άγιο Νικόλαο και από την Αγία Ζώνη ως και την Αγία Φύλα.

Πως αισθάνεστε ως υποψήφια;
Είναι μια εμπειρία πρωτόγνωρη για μένα. Μια διαδικασία που μου δίνει ενέργεια κυρίως εξαιτίας της υποστήριξης των φίλων μου και γενικά της επαφής μου με τον κόσμο. Από την άλλη, είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα πιεστική, που μου δημιουργεί υποχρεώσεις μέσα σε στενά χρονικά πλαίσια. Μπορώ να πω ότι κουράζομαι αφενός, αλλά ταυτόχρονα η διαδικασία με γεμίζει και με ενθουσιάζει, αφού έχει να κάνει με την επαφή με τον κόσμο.

Σας αγχώνει το αποτέλεσμα;
Όπως όλοι, θέλω κι εγώ η προσπάθεια μου να έχει αίσια κατάληξη. Πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι χώρος όπου μπορώ να λειτουργήσω δημιουργικά και ωφέλιμα για τους συμπολίτες μου. Από την άλλη, δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο πέραν του να μοιράζομαι με τους συμπολίτες μου, φίλους και γνωστούς, τις ιδέες μου και τις επιθυμίες μου για το αύριο, ελπίζοντας για το καλύτερο. Και αυτό ακριβώς κάνω, σαν άνθρωπος από τη φύση του ρεαλιστής αλλά και αισιόδοξος. Και με την υπόσχεση στον κόσμο της Λεμεσού ότι θα είμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εργαστώ σκληρά, για να είμαι κοντά στον πολίτη.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".