Ακτινοθεραπευτικό: Διαμαρτυρία για τον εμπαιγμό


apaitoume-ogkologiko-sti-lemeso

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου συγκέντρωση στην πλατεία Διοικητηρίου

Στην έμπρακτη διαμαρτυρία περνούν οι φορείς της Λεμεσού οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό των καρκινοπαθών και αντιδρούν στον παρατεταμένο εμπαιγμό που τυγχάνουν οι ασθενείς και οι οικογένειες τους από την κυβέρνηση.

Η απάθεια και αδιαφορία που έχει επιδειχθεί από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και ειδικότερα το Υπουργείο Υγείας στις επανειλημμένες παραστάσεις που έχουν γίνει ακόμα και πρόσφατα, οδήγησε τους κοινωνικούς και άλλους φορείς της Λεμεσού που συμπαρίστανται στους άμεσα επηρεαζόμενους που είναι βεβαια οι ίδιοι οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειες τους, στην απόφαση να κατέλθουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου μπροστά από το Διοικητήριο με αποκλειστικό αίτημα να γίνει το δεύτερο Ογκολογικό Κέντρο στην Λεμεσό το οποίο θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες των καρκινοπαθών της επαρχίας Πάφου.

Όπως είναι γνωστό, οι καρκινοπαθείς της Λεμεσού και της Πάφου αναγκάζονται πέραν από την ασθένεια τους να ταλαιπωρούνται και με τις μετακινήσεις στο Ογκολογικό Λευκωσίας. Το 2000 περίπου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί και Ογκολογικό στη Λεμεσό για τους καρκινοπαθείς των δυο επαρχιών οι οποίοι αποτελούν πέραν του 40% του συνόλου των καρκινοπαθών στην Κύπρο.

Το θέμα βρίσκεται για μια δεκαετία στους κρατικούς προϋπολογισμούς χωρίς όμως να υλοποιείται. Πρόσφατα μάλιστα η κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία και δεύτερου Ογκολογικού στη Λευκωσία, γεγονός που προκάλεσε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της Επιτροπής των φορέων της Λεμεσού που συστάθηκε πριν από ένα και πλέον χρόνο με μοναδικό σκοπό την οργανωμένη προώθηση του αιτήματος για δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος και ολοκληρωμένου Ογκολογικού στη Λεμεσό.

Της Επιτροπής ηγείται ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου και σε αυτήν μετέχουν εκπρόσωποι της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού, της Πρωτοβουλίας Κίνησης Πολιτών για την υλοποίηση Ακτινοθεραπευτικής Μονάδας στη Λεμεσό, της Europa Donna, του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων και του Αντικαρκινικού Συνδέσμου. Στο μεταξύ, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Λεμεσού, έγινε κατορθωτό να οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου συνάντηση της Επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".