Skip to main content

Αγωνιά το κίνημα αναπήρων για την οικονομική κρίση


anapiriko-karotsaki

Συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ Κύπρου σε συνέδριο στη Μαδρίτη

Με αγωνία αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό Αναπηρικό Κίνημα την «οικονομική» κρίση, διότι φαίνεται πλέον καθαρά ότι κάθε μέτρο περισυλλογής και οικονομίας στρέφεται κατά των επιδομάτων χωρίς διάκριση.

Αυτή η πολιτική σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά έχουν πλέον κατοχυρωθεί από την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών και την παραβίασή τους μέσα από τις περικοπές, την μη εφαρμογή ή και την κακή ερμηνεία και εφαρμογή των δικαιωμάτων αυτών, συζήτησαν εκπρόσωποι από δεκαεπτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μαδρίτη τον περασμένο Οκτώβριο.

Το πόρισμα του συνεδρίου αυτού, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ Κύπρου, Χρύσης Μιχαηλίδης, ήταν καθαρό. «Κανείς δεν δικαιούται να παραβιάζει τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο όνομα οποιασδήποτε κρίσης. Το θέμα είναι ουσιαστικό και θέμα πλέον Δικαίου, σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο».

Στη Κύπρο, όπως αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης, «ακόμα να ακούσουμε οτιδήποτε από την ΚΥΣΟΑ σε σχέση με αυτό, ούτε και από οποιαδήποτε άλλη Οργάνωση Ατόμων με Αναπηρίες». Ακόμα διεξάγεται συζήτηση για την βασική αξία «Τίποτα για τα ΑμεΑ χωρίς τα ΑμεΑ».

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου με την ενεργό του συμμετοχή, όπως τονίζει ο πρόεδρος του, έδωσε το Κυπριακό στίγμα και προώθησε ακόμα πιο πολύ την ενεργό εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Αναπηρικού Κινήματος στη ομοιόμορφη εφαρμογή της Σύμβασης σε όλη την Ευρώπη.


Αναζήτηση