Τομή στη μελέτη της ιστορίας της Κύπρου και της Λεμεσού


symposio-proforikis-istorias

Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας

Για μια σημαντική τομή στη μελέτη της ιστορίας της Κύπρου γενικά και της Λεμεσού ειδικά έκανε λόγο ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου αναφερόμενος στο περιεχόμενο του Ιστορικού Αρχείου του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης των εργασιών του Επιστημονικού Συμποσίου Προφορικής Ιστορίας της Λεμεσού, ο κ. Χρίστου αποκάλυψε ότι το περιεχόμενο του Αρχείου εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα κειμήλια και έγγραφα. Μετά τη συνεργασία που έκανε ο Δήμος Λεμεσού με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, όπως ανέφερε, υπάρχουν πλέον στη διάθεση των ερευνητών και του κοινού σε ψηφιοποιημένη μορφή, εφημερίδες, φωτογραφίες και ταινίες που καλύπτουν τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου από το 1878 μέχρι πρόσφατα.

«Πέρσι τέτοιο καιρό μιλούσαμε για τη συμπλήρωση των έργων που γίνονται στην πρώην Οικία Επάρχου η οποία αποκαθίσταται ειδικά για να στεγάσει τις ανάγκες του Αρχείου. Στις 14 του μηνός είχαμε την ευκαιρία να παραλάβουμε και να εγκαινιάσουμε το κτίριο το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα ακόμα στολίδι στη Λεμεσό ενώ έχει δημιουργηθεί το ομώνυμο ίδρυμα και ορίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιό του».

Αναφερόμενος σε τρεις σημαντικούς Λεμεσιανούς που παρακάθισαν στο προεδρείο του Συμποσίου, τους Χριστάκη Σαββίδη, Κίμωνα Χαραλαμπίδη και Γιαννάκη Δρουσιώτη, τους οποίους και ευχαρίστησε για την πολύχρονη και σημαντική προσφορά τους, ο Δήμαρχος Λεμεσού, επισήμανε ότι «το παράδειγμα που δίνουν στους νέους επιστήμονες είναι ότι ο δρόμος προς την έρευνα είναι πολύ μακρύς αλλά υπέροχος, ιδιαίτερα όταν το θέμα είναι η Λεμεσός».

Ο κ. Χρίστου εξέφρασε επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον κύριο ομιλητή του Συμποσίου Αριστείδη Κουδουνάρη, τον οποίο τίμησε πρόσφατα ο Δήμος Λεμεσού για όλα όσα προσέφερε στην πόλη του.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".