Skip to main content

Λόλλος Γιωργαλλέτος: «Ο δήμαρχος πάτησε στα Άγια των Αγίων…»


Την οργίλη αντίδραση της ομάδας κανταδόρων Γιωργαλλέτων προκάλεσε απόφαση του Δήμου Λεμεσού να μην συμπεριληφθούν φέτος στην Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση οι κανταδόροι σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η καθυστέρηση στη διέλευση των αρμάτων και των πεζών.

Σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε συνάντηση του Δημάρχου και των αρχηγών των δημοτικών ομάδων, οι κανταδόροι θα συμμετέχουν ψυχαγωγώντας τον κόσμο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων  ενώ θα έχουν την ευκαιρία καθ’ όλο το γιορταστικό δεκαήμερο να τραγουδούν σε συνοικίες και πλατείες. Προηγήθηκε την περασμένη βδομάδα συνάντηση του δημάρχου Λεμεσού με τις ομάδες κανταδόρων που αποδέχτηκαν την ιδέα, πλην της ομάδας των Γιωργαλλέτων οι οποίοι διαφωνούν κάθετα στον αποκλεισμό από την τελική παρέλαση.

Μιλώντας στην «Φ», ο Λόλλος Γιωργαλλέτος κηρύττει πόλεμο στις αποφάσεις για τον αποκλεισμό των κανταδόρων από την παρέλαση και για τον δήμαρχο λέει «ότι δεν είναι φίλος μας πλέον από τη στιγμή που αγγίζει το έθιμο των κανταδόρων». Ο κ. Γιωργαλλέτος διερωτάται γιατί ο Δήμος δεν προβαίνει σε μια διαλογή των αρμάτων που δηλώνουν συμμετοχή ώστε να είναι λιγότερα και να αξίζουν πραγματικά να παρελάσουν. Αναρωτιέται επίσης γιατί να συμμετέχουν μικρά παιδιά και στην παιδική και στην τελική παρέλαση. Για πρώτη φορά μιλά για συμφέροντα και απίστευτα κέρδη που αποκομίζουν κάποιοι από τα μεγάλα γκρουπ των καρναβαλιστών, δηλώνοντας κατηγορηματικά «έχω να πω περισσότερα αν προκληθώ».

Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του Λόλλου Γιωργαλλέτου ο οποίος δηλώνει ότι «σε περίπτωση που δεν συμμετέχουμε στην Μεγάλη Παρέλαση δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος σε καμία εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Λεμεσού» διευκρινίζοντας ότι «δεν το κάνουμε για να εκβιάσουμε κανένα αλλά για μας είναι σαν να πατάς στα Άγια των Άγίων…».


Αναζήτηση