Τοπικό Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών


«Νιώθουμε περήφανοι για το σημαντικό αυτό βήμα, το οποίο υπήρξε αποτέλεσμα μιας προσπάθειας με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τελώντας τα εγκαίνια του πρώτου τοπικού Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών στα Πολεμίδια.  Η επιλογή στέγασης του Γραφείου στο Δήμο Πολεμιδιών προσβλέπει στην εξυπηρέτηση 40.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Πολεμιδιών, της Αγίας Φύλας και της Ορεινής Λεμεσού.

Παρά την οικονομική κρίση, επεσήμανε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, το όραμά για τηδιαμόρφωση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Εμείς, πρόσθεσε, οραματιζόμαστε μια κοινωνία που να διασφαλίζει στους πολίτες ποιοτική εξυπηρέτηση μέσα από ορθά δομημένες Υπηρεσίες. «Η Κυβέρνηση θέτει ψηλά στις προτεραιότητές της την αποκέντρωση και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις κοινωνικές υπηρεσίες» ανέφερε ο Πρόεδρος επισημαίνοντας ότι «στόχος μας είναι η ανάπτυξη ενός σύγχρονου δικτύου υπηρεσιών πρόληψης κοινωνικών προβλημάτων και στήριξης της οικογένειας σε τοπικό επίπεδο».

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους που παρέστη στα εγκαίνια, έκανε λόγο για σημαντικό σταθμό και νέα αφετηρία για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επισημαίνοντας ότι «η εξυπηρέτηση των πολιτών με αμεσότητα, διαφάνεια και ποιότητα είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Υπουργείου».

Σημαντική μέρα για τα Πολεμίδια χαρακτήρισε τη έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου ο Δήμαρχος Πολεμιδιών Γιώργος Γεωργίου, αφού ακόμα ένα έργο ζωής, όπως είπε, παραδίδεται στους πολίτες. Αυτό τόνισε, αποτελεί «τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για μας, αφού τα Πολεμίδια γίνοται κάθε μέρα πιο οργανωμένη, πιο λειτουργική και πιο ανθρωποκεντρική πόλη» επισημαίνοντας ότιμια σειρά από πολιτικές που εφαρμόστηκαν, όπως η αύξηση των προϋπολογισμών για τη Στέγη, η ενίσχυση του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η αύξηση του κατώτατου ορίου μισθού, η μεταρρύθμιση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποδεικνύουν στην πράξη ότι η Κυβέρνηση κτίζει και δημιουργεί καθημερινά.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".