• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Λεμεσός
  • ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου ανανέωσαν τη διμερή συνεργασία τους
ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου ανανέωσαν τη διμερή συνεργασία τους

ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου ανανέωσαν τη διμερή συνεργασία τους

Μια εποχή συναντίληψης και κοινών στρατηγικών επιδιώξεων για το συμφέρον του τόπου εγκαινιάζουν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσα από την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας τους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ.

Στη συνάντηση για ανανέωση της διμερούς συνεργασίας των δυο Πανεπιστήμιων, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός και ο Πρύτανης του ΠΚ, καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη πολλών κοινών συνιστωσών μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

“Επιπλέον της συνεργασίας, η οποία υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια, μεγάλες προοπτικές διαφαίνονται μέσα από την κοινή και συνεργατική δυναμική των δύο πανεπιστημίων, τα οποία αποτελούν σήμερα τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς της Κύπρου“, προστίθεται.

Ο καθηγητής Αναγιωτός ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχημένη κοινή συμμετοχή των δύο Πανεπιστημίων σε τουλάχιστον 30 Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, έχουν αναδειχθεί κοινοί ερευνητικοί τομείς αιχμής και διεπιστημονικά αντικείμενα για συνεργασία, όπως για παράδειγμα τα Πολυμέσα και οι Γραφικές Τέχνες, η Μηχανολογία, η Πληροφορική, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και την αρχαιολογία.

Ήδη, προστίθεται, σε ορισμένες από αυτές τις ερευνητικές περιοχές έχουν προσφερθεί και κοινά προγράμματα σπουδών, όπως το διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών και Διαδραστικών Τεχνολογιών», ενώ διερευνώνται νέες στρατηγικές συνέργειες σε κοινούς ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς τομείς, ενδεχομένως και με προσφορά κοινών προγραμμάτων στην αγγλική γλώσσα.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χριστοφίδης ανέφερε ότι, όχι μόνο δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων, αλλά επιβάλλεται και είναι λογικό, τα δημόσια Πανεπιστήμια μιας μικρής χώρας να συνεργάζονται σε θέματα εκπαίδευσης και έρευνας. “Η υφιστάμενη συνεργασία πρέπει να ενδυναμωθεί πέραν του επιστημονικού τομέα και σε θέματα τα οποία απασχολούν την Πολιτεία και την κοινωνία“, πρόσθεσε.

ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου συμφώνησαν όπως καταβάλουν κάθε προσπάθεια για ενθάρρυνση της επαφής και ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ των ακαδημαϊκών μελών τους, μέσω μορφών συνεργασίας που αφορούν, κοινές ερευνητικές δραστηριότητες, ανταλλαγή ακαδημαϊκού υλικού, δημοσιευμάτων και πληροφοριών, ανταλλαγή μελών ακαδημαϊκού προσωπικού για έρευνα, διαλέξεις και συζητήσεις, ανταλλαγή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών για σπουδές και έρευνα, οργάνωση και συμμετοχή σε διαλέξεις, σεμινάρια και συνέδρια και τέλος, συνεργασία σε διοικητικά θέματα.

Στη συνάντηση και τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου ανανέωσης της συνεργασίας, παρευρέθηκαν οι αντιπρυτάνεις των δύο Πανεπιστημίων, κοσμήτορες Σχολών, μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ κ.α.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media