Ένας «big brother» για τα… τραπεζάκια έξω


cafe-trapezakia

Έμφαση στην περιοχή του κέντρου της πόλης

Άγρυπνο μάτι επιφορτισμένο με τον έλεγχο της χρήσης των πεζοδρομίων και άλλων δημόσιων χώρων από καφετέριες και άλλα κέντρα αναψυχής, καθιστά ο Δήμος Λεμεσού, στα πλαίσια μιας προσπάθειας για επιβολή της τάξης μέσα από την καλύτερη άσκηση ελέγχου και διαχείρισης των δημόσιων χώρων.

Ο ρόλος του big brother, κατά κάποιον τρόπο, θα ανατεθεί σε επόπτη ο οποίος, εκτός άλλων καθηκόντων του, θα έχει την ευθύνη να ελέγχει μέρα και νύχτα, καθημερινές και αργίες τα πεζοδρόμια ώστε, όχι μόνο να είναι καθαρά αλλά, κυρίως να μην έχουν εμπόδια για τους πεζούς. Τα εμπόδια, συνίστανται ειδικότερα στα τραπεζάκια κα- φετεριών τα οποία τοποθετούνται παράνομα. Εκεί που θα εντοπίζονται τραπεζάκια, θα ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης ή διαχειριστής του κέντρου και θα του υποδεικνύεται ότι είναι υποχρεωμένος να υποβάλει αίτηση στο Δήμο για ενοικίαση του χώρου.

Σε περίπτωση που τα τραπεζάκια τοποθετούνται σε χώρο που δεν είναι προς ενοικίαση (στενά πεζοδρόμια), τότε ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να αδειάσει το χώρο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο επόπτης θα κόβει εξώδικο και στη συνέχεια θα ετοιμάζει σχετική έκθεση για λήψη μέτρων. Για τους ενοικιαζόμενους χώρους θα γίνεται συμβόλαιο με όρους και προϋποθέσεις ενώ θα υπάρχει σήμανση του χώρου στον οποίο θα έχει δικαίωμα χρήσης ο κάθε ιδιοκτήτης κέντρου. Σε περίπτωση που κάποιος παραβιάζει τα όρια του, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 85 ευρώ.

Η εποπτεία από τον δημοτικό υπάλληλο, θα ασκείται σε καθημερινή βάση συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων, τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας όσο και τη νύχτα. Ο έλεγχος αφορά όλη την επικράτεια του Δήμου Λεμεσού και ιδιαίτερα τις περιοχές του Κάστρου, της πλατείας Σαριπόλου, της πλατείας Ηρώων, της λεωφόρου Μακαρίου και του κέντρου της πόλης γενικότερα αλλά και της παραλιακής οδού με έμφαση στα κεντράκια της Ακτής Ολυμπίων.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".