Βραβείο Καρλομάγνου: 5ος Διαγωνισμός 2012 για τη νεολαία

Βραβείο Καρλομάγνου: 5ος Διαγωνισμός 2012 για τη νεολαία


Υποβολή αιτήσεων μέχρι 13 Φεβρουαρίου

Παράταση μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου έχει δοθεί για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία, με στόχο να δοθεί ευκαιρία σε περισσότερους υποψηφίους να λάβουν μέρος στον πέμπτο διαγωνισμό για το συγκεκριμένο βραβείο.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν και το Βραβείο χορηγείται σε προγράμματα ή έργα που πραγματοποιούνται από άτομα μεταξύ 16 και 30 ετών και τα οποία πρέπει να χρησιμεύουν ως πρότυπα για τους νέους που ζουν στην Ευρώπη προσφέροντας πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα, όπως δραστηριότητες που έχουν σχέση με ανταλλαγές νέων, καλλιτεχνικά ή διαδικτυακά έργα με Ευρωπαϊκή διάσταση. Έντυπα αιτήσεων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/el/form.html

Η επιλογή των έργων ή προγραμμάτων που θα βραβευτούν γίνεται σε δυο φάσεις. Στην πρώτη φάση, εθνικές κριτικές επιτροπές που αποτελούνται από δύο Ευρωβουλευτές και ένα εκπρόσωπο οργάνωσης νεολαίας θα επιλέξουν μέχρι τις 5 Μαρτίου έναν εθνικό νικητή από κάθε ένα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Στη δεύτερη φάση, Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 5ος Διαγωνισμός 2012 για τη νεολαία τρεις Ευρωβουλευτές, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τέσσερις εκπροσώπους του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου, θα επιλέξει μέχρι τις 5 Απριλίου το νικητή ανάμεσα στις 27 εθνικές υποψηφιότητες.

Στα τρία έργα ή προγράμματα που θα βραβευθούν θα απονεμηθεί το έπαθλο € 5.000, € 3.000, και €2.000 αντίστοιχα ενώ οι νικητές θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα βραβεία θα απονεμηθούν από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ένα εκπρόσωπο του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου. Οι αντιπρόσωποι και των 27 επιλεγέντων εθνικών σχεδίων θα προσκληθούν σε τετραήμερο ταξίδι στο Άαχεν της Γερμανίας όπου θα γίνει και η τελετή απονομής του Βραβείου στις 15 Μαΐου.

Στον Διαγωνισμό του 2011 το Europe & Me (Η Ευρώπη κι εγώ) από το Ηνωμένο Βασίλειο απέσπασε το πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία. Το Europe & Me είναι ένα επιγραμμικό περιοδικό με στοιχεία lifestyle που δημιουργήθηκε από νέους Ευρωπαίους για νέους Ευρωπαίους. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο «Balkans Beyond Borders» από την Ελλάδα το οποίο ξεκίνησε το 2009 ως διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους, ο οποίος ολοκληρώθηκε με έναν τελικό που έγινε στο Βελιγράδι.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".