Επιμένει για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα ο Δήμος Λεμεσού


Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στέλλει αύριο ο Δήμος Λεμεσού, ζητώντας επανεξέταση της απόρριψης της πόλης ως υποψήφιας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου ανέφερε ότι μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Λευκωσία, ο Υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους ζήτησε από το Δήμο Λεμεσού όπως καταθέσει γραπτώς την επιχειρηματολογία του και έτσι ετοιμάστηκε σχετική επιστολή, που θα βρίσκεται αύριο στα χέρια του αρμόδιου Υπουργού.

''Ζητούμε με την τεκμηρίωση που γίνεται, αναθεώρηση της απόφασης για αποκλεισμό της Λεμεσού από τον 1ο γύρο'' είπε ο κ. Χρίστου προσθέτοντας ότι ''έχουμε και τα νομικά επιχειρήματα, αλλά σε αυτήν τη φάση θέτουμε ενώπιον του Υπουργού την απόκλιση, κατά την άποψη μας, στο στάδιο της ψηφοφορίας, από αυτά που θα έπρεπε να είχαν γίνει και είναι στην κρίση του να αποφασίσει''.

Κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα που ο Δήμος θέλει να στείλει μέσα από το σύνθημα του άρματος του Ντελάλη του Καρναβαλιού, που είναι ''Εσείς την πρωτεύουσα...εμείς τον πολιτισμό'', ο Ανδρέας Χρίστου είπε πως πρόκειται για δική του εισήγηση, η οποία ''παραπέμπει στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή η Λεμεσός δεν χρειάζεται να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα για να είναι πρωτεύουσα πολιτισμού''.

''Καθημερινά υπάρχουν τόσες εκδηλώσεις, δραστηριότητες και άνθρωποι που ασχολούνται με την παραγωγή πολιτισμού και όχι απλά με την εισαγωγή τραγουδιστών ή συγκροτημάτων από το εξωτερικό, αλλά με την παραγωγή αυτόχθονου/κυπριακού πολιτισμού, που νομίζω πως, όχι μόνο δεν λήφθηκε υπόψη στην τελική απόφαση, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι πλείστοι κριτές το αγνοούσαν'', κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".