Πως κρίθηκε η Λεμεσός - Σύγκριση με άλλες πόλεις με βάση το πόρισμα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Πως κρίθηκε η Λεμεσός - Σύγκριση με άλλες πόλεις με βάση το πόρισμα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα


Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017

Ο Χρύσης Νικολαίδης, εκ της ομάδας που ετοίμασαν τον φάκελο της υποψηφιότητας της Λεμεσού για την διεκδίκση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, προβαίνει σε μια σύγκριση των όσων αναφέρθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης στο πόρισμα της.

Επισυνάπτεται πίνακας τον οποίο ετοίμασε ο κ. Νικολαίδης και μας τον παραχώρησε για δημοσίευση.

«Μελετώντας σε λεπτομέρεια την έκθεση της Επιτροπής Επιλογής και κρίνοντας αντικειμενικά, η Λεμεσός όχι μόνο δεν υστερεί αλλά υπερτερεί των άλλων προτάσεων, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις εκτιμήσεις και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Επιλογής.

Όπως διαπιστώνεται από την έκθεση, η Λεμεσός επικρίνεται για θέματα που μπορούν να διορθωθούν ενώ οι άλλες πόλεις επικρίνονται για βασικές ελλείψεις που δεν μπορούν να διορθωθούν εύκολα με πιθανότητα αποτυχίας.

Συνεπώς καταλήγουμε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ανταποκρίνεται στο πόρισμα της Έκθεσης.

Έχουμε εντοπίσει και διαπιστώσει πολλά κενά στις διαδικασίες υποβολής προτάσεων και αξιολόγησης και έχουμε στείλει σχόλια και παρατηρήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Φυσικά αυτό επηρεάζει όλες τις υποψήφιες πόλεις και δεν αφορά αποκλειστικά την Λεμεσό. Για την διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων υπεισέρχεται η προσωπική γνώμη του κάθε αξιολογητή, παρόλο που υπάρχουν τα κριτήρια επιλογής και οι κανόνες του διαγωνισμού τα οποία περιγράφονται σε λεπτομέρεια στον «οδηγό» για τις υποψήφιες πόλεις.

Η ένσταση για τον αποκλεισμό της Λεμεσού επικεντρώνεται στην διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού γιατί σε αυτή την διαδικασία δεν υπεισέρχεται θέμα υποκειμενικής γνώμης. Δηλαδή η ένσταση επικεντρώνεται σε παραλήψεις σε θέματα διαδικασίας και σε πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών διεξαγωγής του διαγωνισμού - επιπρόσθετα από την βεβαιότητα μας για την ικανότητα της πόλης και της πρότασης μας».

Δείτε τον Πίνακα των Αποτελεσμάτων κατά Κριτήριο και Πόλη στο παρακάτω αρχείο
Evaluation summary - all candidate cities - GR (.pdf)

Χρύσης Νικολαϊδης


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".