Skip to main content

Απάντηση σε μήνυμα συμπαράστασης από Ελλαδίτες με αφορμή άρθρο του Κρίστη Δημητρίου


Το άρθρο συμπαράστασης προς τους Ελλαδίτες που έγραψε ο Κρίστης Δημητρίου έδωσε τα μηνύματα που ήθελε να στείλει. Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε στο site: www.zoumerethimno.gr (διαβάστε εδώ το άρθρο), ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τους αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς.

«Λέγαμε ότι έχουμε φίλους ανά τον κόσμο, λέγαμε ότι η Ελλάδα μετράει παγκοσμίως και πως ανήκουμε στη Δύση .Δυστυχώς όσα κτίστηκαν όλες αυτές τις μεταπολεμικές δεκαετίες, οι ηγέτες μας φρόντισαν να τα γκρεμίσουν μέσα σε δύο χρόνια! Και να που η Ελλαδίτσα μας είναι για ακόμη μία φορά στο πάτο του βαρελιού και ολομόναχη. Το ίδιο συνέβη το 1974 με την Κύπρο (ολομόναχη η Ελλάδα άφησε την Κύπρο να χαθεί), το ίδιο συνέβη το 1945 με τον εμφύλιο (ολομόναχη η Ελλάδα αυτοκαταστράφηκε), το ίδιο συνέβη στο Ελληνο'ι'ταλικό πόλεμο (ολομόναχη η Ελλάδα απέκρουσε τον κατακτητή), το ίδιο συνέβη στην καταστροφή της Σμύρνης (ολομόναχη η Ελλάδα παρακολουθούσε τα παιδιά της να σφάζονται από τους Τούρκους), το ίδιο συνέβη με την γενοκτονία των ποντίων (ολομόναχη η Ελλάδα παρακολουθούσε τους πόντιους να ξεκληρίζονται). Θέλετε κι άλλα παραδείγματα??? Επιτέλους πρέπει να το καταλάβουμε.. Για ακόμη μία φορά είμαστε μόνοι μας...Αλλά ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να κάτσουμε να σκεφτούμε, πριν οδηγηθούμε στην καταστροφή για ακόμη μία φορά. Δυστυχώς οι μοναδικοί άνθρωποι στον κόσμο που μας συμπονούν πραγματικά, είναι οι αδελφοί μας Κύπριοι. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν για μας εκτός από τα 12άρια της Eurovision...αυτή την δύσκολη στιγμή και το αποδεικνύουν έμπρακτα. Το παρακάτω δημοσίευμα γράφτηκε στις 27 Ιανουαρίου από τον Κρίστη Δημητρίου στην εφημερίδα φωνή της Λεμεσού και σας το μεταφέρουμε αυτούσιο, μαζί με την υπογραφή μας,

Ευχαριστούμε αδέλφια Κύπριοι !!!

Λεμεσός και Ελλαδίτες...

Συντάκτης: Κρίστης Δημητρίου / 27 Ιανούαριος 2012

Ξεκινώντας το σημείωμα μας, θεωρούμε αναγκαίο να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα γιατί ναι μεν η «καλή εξήγηση» και η «παρεξήγηση» είναι έννοιες που απέχουν, αλλά κάποτε μπορεί να βρεθούν πολύ κοντά, άρα θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι τα γραφόμενα μας δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με εθνικιστικές τάσεις αλλά ούτε με ανούσια υπερ-πατριωτικά συναισθήματα. Εξάλλου είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που το προηγούμενο καλοκαίρι τοποθετήσαμε ένα τεράστιο πανό στην είσοδο του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης και καλούσαμε όσους συνδημότες μας δεν επιλέξουν Κύπρο για τις διακοπές τους, για ευνόητους λόγους να επιλέξουν την Ελλάδα. Άρα ούτε και τώρα δεν έχουμε κανένα λόγο να γράψουμε κάτι καινούργιο ή κάτι διαφορετικό. Λέμε λοιπόν ότι, όσοι συνδημότες μας δεν έχουν στη διάθεση τους τον κατάλληλο Κύπριο για την δουλειά τους τότε ας εργοδοτήσουν Ελλαδίτες. Η Ελλάδα ζει ίσως τον χειρότερο εφιάλτη που έζησε ποτέ. Ο κόσμος της απελπισμένος και αγανακτισμένος. Ο Ελληνικός Λαός έχει πλέον γονατίσει, δέχεται καθημερινώς και ένα καινούργιο οικονομικό κτύπημα, εξευτελίζεται και ντροπιάζεται κάθε λεπτό. Δεν ισχυριζόμαστε ότι η δική μας πατρίδα είναι χωρίς προβλήματα, κάθε άλλο, και εμείς χρειαζόμαστε μεγάλη προσπάθεια για να ξεφύγουμε και να αποφύγουμε την οικονομική κρίση, αλλά και να αποφύγουμε επίσης τα αρπακτικά των Standards & Poors που μας κατέταξαν στην κατηγορία «σκουπίδια». Όμως η Ελλάδα, είναι σε πολύ πιο δύσκολη θέση, Ίσως (και μακάρι) να μην έχουμε ποτέ ξανά την ευκαιρία να σταθούμε τόσο δίπλα στους Ελλαδίτες, άρα τώρα που μας χρειάζονται ας δώσουμε ένα «χέρι» και να τους βοηθήσουμε όπως βοηθηθήκαμε και εμείς πολλές φορές στο παρελθόν από αυτούς. Πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι η Κύπρος ξέρει να εκτιμά, να σέβεται να αναγνωρίζει και να αγαπά. Γιατί πραγματικά αγαπάμε την Ελλάδα και θα το αποδείξουμε για ακόμα μια φορά. Η οικογένεια στα δύσκολα αποδεικνύεται και όχι στις χαρές και στα πανηγύρια όπου, ακόμα και οι ξένοι θα χορέψουν... συρτάκι. Στα δύσκολα είναι που θα δεις ποιοι είναι δίπλα σου και ποιοι σου στάθηκαν. Καταθέτουμε λοιπόν την από καρδιάς προτροπή μας… «εργοδοτήστε Ελλαδίτες», όχι εις βάρος των συμπατριωτών μας, αλλά εκεί όπου μπορούμε. Είναι το ελάχιστο για την Ελλάδα μας.


Αναζήτηση