• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Λεμεσός
  • Ναυτιλιακή Κύπρος 2019: Ημερίδα Νεαρών Στελεχών της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας
Ναυτιλιακή Κύπρος 2019: Ημερίδα Νεαρών Στελεχών της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας

Ναυτιλιακή Κύπρος 2019: Ημερίδα Νεαρών Στελεχών της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας

Η Ημερίδα Νεαρών Στελεχών της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας (“Young Shipping Professionals Session”) με τίτλο «Register your voice» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της δεύτερης μέρας του συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2019» στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των διοργανωτών, πρόκειται για μια διαδραστική συνεδρίαση για τη δημιουργία ικανοτήτων και την επίλυση προβλημάτων η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη YoungShip Κύπρου για νέους επαγγελματίες στη ναυτιλία. Ως αναπόσπαστο μέρος του Συνεδρίου Ναυτιλιακή Κύπρος, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε για έβδομη φορά, προσελκύοντας πάνω από 200 συμμετέχοντες.

Στα νεαρά στελέχη (ηλικίας κάτω των σαράντα ετών) παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα θέματα προγενέστερα της εκδήλωσης, τα οποία συζήτησαν σε ομάδες με μέντορες από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η ημερίδα στοχεύει στο να παρέχει στα νεαρά στελέχη την ευκαιρία να συζητήσουν το όραμά τους για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τους στόχους για τη γαλάζια ανάπτυξη, τις προοπτικές όσον αφορά την καριέρα καθώς και να καθορίσουν τρόπους επίλυσης σε φλέγοντα θέματα.

Οι ομάδες συζήτησαν διάφορα επίκαιρα θέματα όπως «Τα πέντε κύρια κίνητρα και αντικίνητρα στη ναυτιλιακή σταδιοδρομία», «Είναι η κορυφαία διοίκηση πολύ απομακρυσμένη; Πώς να γεφυρώσετε το χάσμα» και «Πώς να αλλάξετε τις αντιλήψεις: Η ναυτιλία είναι βρώμικη και απαρχαιωμένη, η αεροπορία είναι σύγχρονη και καθαρή».

Στη συνέχεια οι ομάδες προέβηκαν σε σύντομες παρουσιάσεις, ανταλλάζοντας απόψεις και πιθανές λύσεις όπως, μεταξύ άλλων, την ενθάρρυνση καθοδηγητικών προγραμμάτων, την εισαγωγή εκδηλώσεων δικτύωσης με σκοπό την ενθάρρυνση και την προώθηση της συνεργασίας καθώς και τη διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημιουργία διαδικτυακών πλατφόρμων για ανταλλαγή εμπειριών.

Συντονιστές της συζήτησης ήταν οι κα. Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Γυναικών της Ναυτιλιακής και Εμπορικής Βιομηχανίας (Women’s International Shipping and Trading Association - WISTA) και Διευθύνων Σύμβουλος της Tototheo Maritime και κ. Ηλίας Μπισσίας, Διευθυντής της ναυτιλιακής έκδοσης Ναυτικά Χρονικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αναζήτηση