• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Λεμεσός
  • Το αργότερο σε δυο χρόνια παραδίδεται αναβαθμισμένο το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ
Το αργότερο σε δυο χρόνια παραδίδεται αναβαθμισμένο το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ

Το αργότερο σε δυο χρόνια παραδίδεται αναβαθμισμένο το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ

Μια ιστορική ημέρα για τη Λεμεσό χαρακτήρισαν τη σημερινή τα τρία εμπλεκόμενα μέρη της συμφωνίας για ανάπλαση του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ, η οποία υπογράφηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με στόχο την παράδοση του έργου σε 18 με 24 μήνες.

Μετά την οικονομική στήριξη της Κυβέρνησης, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, Δήμος Λεμεσού, ΤΕΠΑΚ και ΚΟΑ έδωσαν τα χέρια, για την υλοποίηση ενός οράματος που για χρόνια περίμεναν οι Λεμεσιανοί, καθώς σήμερα ο χώρος παρουσιάζει μια άθλια εικόνα εγκατάλειψης.

Τη συμφωνία υπέγραψα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ Δρ Πανίκος Φιλίππου και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ύστερα από πολλά χρόνια σιωπής και εγκατάλειψης, το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ θα ξαναζωντανέψει, ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης, προσθέτοντας ότι ο χώρος θα επιδιορθωθεί, θα συντηρηθεί και θα συμπληρωθεί με νέες υποδομές και "θα ξαναμπεί στη ζωή της πόλης και των κατοίκων της, τόσο των πολιτών όσο και των φοιτητών".

Με τη συμφωνία αυτή, συνέχισε, ο Δήμος και το ΤΕΠΑΚ θα αναλάβουν τη διαχείριση του αθλητικού κέντρου για περίοδο δέκα χρόνων, που θα ανανεώνεται ανά πενταετία, ενώ το ΤΕΠΑΚ θα διαχειρίζεται τις αθλητικές υποδομές για χρήση από φοιτητές και πολίτες, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει τη διαχείριση των υπόλοιπων χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Αθλητικού Μουσείου που θα ανεγερθεί.

Αμέσως μετά τη διευθέτηση της χορηγίας από την Κυβέρνηση, που θα κατατεθεί πριν από το τέλος του χρόνου, ο Δήμος θα κινήσει τη διαδικασία εκτέλεσης των έργων και θα προχωρήσει στο διορισμό διευθυντή έργου και στην προκήρυξη προσφορών για όλα τα στάδια ανάπλασης "μέσα από ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες", πρόσθεσε ο κ.Νικολαϊδης.

"Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για το ΓΣΟ, ξεκινά μια νέα εποχή για τη σχέση Δήμου Λεμεσού και ΤΕΠΑΚ", είπε και σημείωσε ότι "φοιτητές και πολίτες όλων των ηλικιών θα χαίρονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΓΣΟ, καθημερινά και ολόχρονα".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ Πανίκος Φιλίππου, είπε πως, σε περίπτωση που τα έξοδα για τις εργασίες αποκατάστασης και δημιουργίας εγκαταστάσεων υπερβούν το ποσό της έκτακτης κρατικής χορηγίας, τότε ο Δήμος Λεμεσού θα επιβαρυνθεί τα έξοδα για εργασίες που αφορούν τους χώρους που θα διαχειρίζεται και αντίστοιχα, το ΤΕΠΑΚ θα επιβαρυνθεί το όποιο επιπρόσθετο κόστος στους χώρους που θα βρίσκονται υπό τη δική του διαχείριση.

Το ΤΕΠΑΚ, συνέχισε, θα παραχωρεί χωρίς χρέωση, στον ΚΟΑ, τους χώρους του για τρεις πρωινές ώρες, κάθε εβδομάδα, για τη διοργάνωση αθλητικών προγραμμάτων, περιλαμβανομένων και προγραμμάτων του "Αθλητισμός Για Όλους".

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον Πανίκο Φιλίππου, το ΤΕΠΑΚ υποχρεούται να παραχωρεί στο Δήμο, το χώρο ειδικών εκδηλώσεων, τουλάχιστον 12 φορές το χρόνο και σε κάθε περίπτωση όχι περισσότερο από δυο φορές το μήνα, για σκοπούς διοργάνωσης αθλητικών προγραμμάτων.

Είπε, επίσης, ότι η διαχειριστική επιτροπή θα αποτελείται από επτά μέλη, τρία από το Δήμο, δυο από τον ΚΟΑ και δυο από το ΤΕΠΑΚ.

Ως μια από τις ευτυχέστερες μέρες της ζωής του, χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι ο ίδιος έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το παλιό ΓΣΟ όπου αγωνίστηκε και καθώς διέμενε στην περιοχή, το έβλεπε καθημερινά να μετατρέπεται σε "γήπεδο φάντασμα".

"Ο ΚΟΑ, ως ο ιδιοκτήτης του χώρου, θα παίξει σημαντικότατο ρόλο, θα συμμετέχει ενεργά στη διαχειριστική επιτροπή, θα παρακολουθήσει τις εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης και θα περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε εκείνη την παλιά φωλιά του αθλητισμού να αναζωογονείται", συμπλήρωσε.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, όσο και ο Δήμαρχος Λεμεσού και ο Πρόεδρος του ΤΕΠΑΚ, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και το Υπουργικό Συμβούλιο γενικότερα για την χορηγία του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση