Η ΕΣΕΜ καταδικάζει τιμωρία μαθητών στο Γυμνάσιο Επισκοπής

Η ΕΣΕΜ καταδικάζει τιμωρία μαθητών στο Γυμνάσιο Επισκοπής


Η Επαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΕΣΕΜ) Λεμεσού, καταδικάζει την αποβολή - με διπλάσιο αριθμό περιόδων - των μαθητών του Γυμνασίου Επισκοπής, που απείχαν από τα μαθήματα τους, στις 28 Νοεμβρίου 2019 στα πλαίσια της αποχής που διοργάνωσε η ΠΣΕΜ για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου, όπως οι εν λόγω μαθητές τιμωρηθούν με αποβολή διπλάσιου αριθμού περιόδων από όσες απουσίαζαν, είναι απαράδεκτη.

"Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να τιμωρούνται οι μαθητές, οι οποίοι αγωνίζονται για τα αυτονόητα και έχουν την άποψη ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης που εφαρμόζεται δεν είναι προς όφελος τους", αναφέρει συγκεκριμένα η ΕΣΕΜ.

Συγχαίρει, παράλληλα, τους μαθητές των Γυμνασίων που συμπαραστάθηκαν «στον δίκαιο αγώνα της ΠΣΕΜ», υποδεικνύοντας ότι, «αυτοί είναι οι αυριανοί μαθητές των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών».

Τέλος εκφράζει την αντίθεσή της «στο σύνολο των αυταρχικών κανονισμών σχολείων μέσης εκπαίδευσης», υποστηρίζοντας πως, μεταξύ άλλων, οι κανονισμοί αυτοί δεν θέλουν τους μαθητές να οργανώνονται και να αγωνίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".