Νέα ανανέωση του διατάγματος κράτησης 30χρονου για τα ναρκωτικά στην Αυστραλία

Νέα ανανέωση του διατάγματος κράτησης 30χρονου για τα ναρκωτικά στην Αυστραλία

Για άλλες τρεις μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του 30χρονου, ο οποίος είναι ύποπτος στην υπόθεση των 645 κιλών ναρκωτικών (MDMA) που εντοπίσθηκαν σε φουκούδες στην Αυστραλία.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, εντός της εβδομάδας αναμένεται να παραληφθεί μαρτυρικό υλικό από τις αυστραλιανές αρχές, ενώ υπολείπονται να ληφθούν 13 καταθέσεις και να παραληφθούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου, ιδιοκτήτη της εταιρείας που ανέλαβε την εξαγωγή των φουκούδων με τα ναρκωτικά στην Αυστραλία. Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, έρευνα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα οικονομικά του υπόπτου και της εταιρείας του.

Πρόκειται για το πέμπτο διάταγμα κράτησης του 30χρονου, το οποίο όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, αιτήθηκε ο ίδιος πριν την καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση ενώπιον Κακουργιοδικείου, καθώς αναμένει κάποιο μαρτυρικό υλικό προς όφελος του πελάτη του.

Ο ύποπτος, αν και παραδέχεται ότι η εταιρεία του ανέλαβε τη συσκευασία και εξαγωγή των 200 φουκούδων στην Αυστραλία, αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε για την ύπαρξη των ναρκωτικών ουσιών σε αυτές.

Το δικαστήριο ανανέωσε το διάταγμα κράτησης του για άλλες τρεις μέρες, σε σχέση με υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής, εξαγωγής, προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών, με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση