Θλίψη ιατρικού κόσμου της Κύπρου για το θάνατο του Αμερίκου Αργυρίου

Θλίψη ιατρικού κόσμου της Κύπρου για το θάνατο του Αμερίκου Αργυρίου

Ο Αμερίκος Αργυρίου υπηρέτησε την Παιδιατρική επιστήμη με όραμα και ανιδιοτέλεια, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδίατρου Αργυρίου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 95 χρόνων.

Συγκεκριμένα, ο ΠΙΣ δηλώνει πως "είναι με ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση, που ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, έχει πληροφορηθεί για το θάνατο του εκλεκτού και ξεχωριστού συνάδελφου, του ανθρώπου που συνδύασε την επιστημονική του ιδιότητα ως παιδιάτρου, με αυτή την ενεργού, φιλάνθρωπου πολίτη, Αμερίκου Αργυρίου".

Με όραμα και ανιδιοτέλεια, προσθέτει, υπηρέτησε την Παιδιατρική επιστήμη, "ήταν ένας αληθινός εκφραστής του Ιπποκρατικού ήθους κι ένα φωτεινό παράδειγμα που αφιέρωσε τη ζωή του, προσφέροντας στον πάσχοντα συνάνθρωπο και τιμώντας διαχρονικά την ιατρική επιστημονική κοινότητα της Κύπρου".

"Ο εξαίρετος συνάδελφος, είχε αφοσιωθεί με πάθος στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην έμπρακτη στήριξη προς τους συνανθρώπους μας με νοητική αναπηρία", συνεχίζει ο ΠΙΣ και προσθέτει "ήταν αυτός που αγκάλιασε, όπως ο ίδιος έλεγε, τον ανθρώπινο πόνο, ιδρύοντας το 1969, στη Λεμεσό, το Ίδρυμα Θεοτόκος και 19 χρόνια αργότερα, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής".

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος της Κύπρου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα, για τη μεγάλη απώλεια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση