• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Λεμεσός
  • Σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις οι έρευνες για κομπίνα με χειρουργικές μάσκες
Σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις οι έρευνες για κομπίνα με χειρουργικές μάσκες

Σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις οι έρευνες για κομπίνα με χειρουργικές μάσκες

Σε συγκεκριμένο επαγγελματικό σύνδεσμο, στον οποίο παραχωρήθηκαν δωρεάν χιλιάδες χειρουργικές μάσκες, εστιάζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την πώληση 16.000 τέτοιων μασκών σε φαρμακευτική εταιρεία.

Για την υπόθεση συνελήφθηκαν και τέθηκαν χθες υπό 8ήμερη προσωποκράτηση γαμπρός και πεθερός, 27 και 55 χρονών αντίστοιχα, οι οποίοι συνεχίσουν ν’ ανακρίνονται, με τις έρευνες να στρέφονται σε συγκεκριμένο επαγγελματικό σύνδεσμο, με τον οποίον σχετίζεται ο 55χρονος.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται οι 16.000 χειρουργικές μάσκες που πωλήθηκαν σε φαρμακευτική εταιρεία έναντι συνολικού ποσού 5,920 ευρώ, ν’ αποτελούν μέρος των περίπου 60 χιλιάδων χειρουργικών μασκών που η Κυπριακή Δημοκρατία εισήγαγε και παραχώρησε δωρεάν στον συγκεκριμένο επαγγελματικό σύνδεσμο.

Ήδη κάποια πρόσωπα έχουν κληθεί για κατάθεση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα, σε μια προσπάθεια διαλεύκανσης της σοβαρής αυτής υπόθεσης, η οποία αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κλοπής, της απάτης, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, της παραβίασης του περί λοιμοκάθαρσης νόμου καθώς και αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση προέκυψε έπειτα από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από το Υπουργείο Υγείας, όταν εντοπίστηκαν να πωλούνται σε φαρμακεία της Λευκωσίας οι συγκεκριμένου τύπου χειρουργικές μάσκες, τις οποίες εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία με σκοπό να παραχωρηθούν δωρεάν σε διάφορους οργανισμούς, για προστασία των εργαζομένων από τον COVID-19.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όλα παραμένουν ανοικτά σε σχέση με την υπόθεση, που βρίσκεται στα αρχικά στάδια διερεύνησης της, και δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία που να εμπλέκουν περισσότερα πρόσωπα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση