Επαναβεβαιώνει τη θέση για ολοκληρωμένα έργα επί της Νίκου Παττίχη ο Δήμος Λεμεσού

Επαναβεβαιώνει τη θέση για ολοκληρωμένα έργα επί της Νίκου Παττίχη ο Δήμος Λεμεσού

Τη θέση πως το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα πρέπει να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη και όχι μερική υλοποίηση των σχεδιασμών του για την οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, επαναβεβαιώνει ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος προτείνει εναλλακτική προσωρινή λύση σε περίπτωση που κατασκευαστεί μόνο κτιστή διαχωριστική νησίδα.

Το θέμα της κατασκευής κτιστής νησίδας, που εκκρεμεί εδώ και περίπου μια δεκαετία, επανήλθε πέρσι μετά το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο για το 2019, ενώ η απόφαση του Τμήματος Δημοσίων Έργων να προχωρήσει σε μερική υλοποίηση των σχεδιασμών, χωρίς δηλαδή την κατασκευή των παρόδιων χώρων στάθμευσης, προκάλεσε την αντίδραση τόσο καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής, όσο και του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Από πλευράς του Δήμου Λεμεσού επαναβεβαιώνουμε τη θέση μας για υλοποίηση του έργου στην ολότητα του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαϊδης, μετά τη χθεσινή συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου, δίνοντας ωστόσο και μια εναλλακτική προσωρινή λύση σε περίπτωση που το Τμήμα Δημοσίων Έργων, που έχει ήδη κατοχυρώσει την προσφορά, προχωρήσει μόνο με τη κτιστή νησίδα.

«Ο Δήμος Λεμεσού θα προωθήσει μια ενδιάμεση λύση μέχρι να γίνουν οι παρόδιοι χώροι στάθμευσης, δηλαδή να κρατηθεί μια λωρίδα σε κάθε κατεύθυνση, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης», είπε ο κ.Νικολαϊδης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος θα προσπαθήσει να προωθήσει το συντομότερο το θέμα με τις απαλλοτριώσεις που χρειάζονται να γίνουν για τη δημιουργία των παρόδιων χώρων στάθμευσης, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες, που προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις, θεωρούν ότι η απουσία παρόδιων χώρων στάθμευσης θα αποβεί μοιραία για τις επιχειρήσεις τους, ιδιαίτερα έπειτα από μια δύσκολη περίοδο όπου τα περισσότερα καταστήματα έμειναν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ€8.500
Πωλείται Honda Civic 1,4L 2013
58.000 km | Ταχύτητες | Χάτσμπακ | Βενζίνη


Ροή Ειδήσεων


Αναζήτηση