Υπό κράτηση λογίστρια και βοηθός της για κλοπή χρημάτων από εταιρεία

Υπό κράτηση λογίστρια και βοηθός της για κλοπή χρημάτων από εταιρεία

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον δυο γυναικών, που είναι ύποπτες για έκδοση πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ και για κλοπή 73.900 ευρώ, από την εταιρεία στην οποία εργάζονταν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 49χρονη υπεύθυνη λογιστηρίου και η 29χρονη βοηθός της φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση που αφορά στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κλοπής από υπάλληλο, της πλαστογραφίας, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο 2017-2020.

Την υπόθεση κατήγγειλε στην Αστυνομία η διεύθυνση της εταιρείας, έπειτα από εξωτερικό λογιστικό έλεγχο που έγινε και ο οποίος αποκάλυψε την έκδοση πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων ύψους ενός εκατομμυρίου 380 χιλιάδων ευρώ και την κλοπή 73.900 ευρώ.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους στη βάση δικαστικού εντάλματος ενώ το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν, διέταξε την 8ήμερη κράτησή τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται. Δεν αποκλείεται το ποσό της κλοπής να είναι μεγαλύτερο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση