Το ΤΕΠΑΚ μέλος έργου για δημιουργία του μελλοντικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Το ΤΕΠΑΚ μέλος έργου για δημιουργία του μελλοντικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Το μελλοντικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που θα προετοιμάζει τεχνολογικά υπεύθυνους πολίτες προς αντιμετώπιση των πρωτοφανών προκλήσεων της εποχής φιλοδοξεί να δημιουργήσει η συμμαχία του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+), μέλος του οποίου είναι και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ αναφέρει πως η συμμαχία «Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο-EUt+», στην οποία συμμετέχει ως μέλος με άλλα επτά πανεπιστήμια, αποτελεί μια από τις 24 νικητήριες προτάσεις στη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για πιλοτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων του μέλλοντος.

Η χρηματοδότηση της πρότασης θα υποστηρίξει την οκταμελή διακρατική συμμαχία για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού μοντέλου συνεργασίας που θα φέρει επανάσταση στην ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εστιάζει στην τεχνολογία.

Το ΤΕΠΑΚ, με τους 2500 φοιτητές του θα καταστούν η πανεπιστημιούπολη αυτής της τεράστιας ομάδας 100,000 φοιτητών, με έδρα τη Λεμεσό, προστίθεται ενώ σημειώνεται ότι «με αυτή την εξαιρετικά σημαντική επιτυχία, το ΤΕΠΑΚ κάνει ένα νέο βήμα στην ανάπτυξή του και θέτει τις βάσεις μιας νέας Συμμαχίας που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης του μέλλοντος της Ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

«Το ΤΕΠΑΚ είναι μέλος της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+), που φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν νέο τύπο Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου που είναι τοπικά αγκυροβολημένο σε καθεμία από τις περιοχές των μελών της και ταυτόχρονα συνδεδεμένο παγκοσμίως», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Αυτό το νέο μοντέλο, προστίθεται, θα συμβάλει στην προετοιμασία τεχνολογικά υπεύθυνων πολιτών προς αντιμετώπιση των πρωτοφανών προκλήσεων της εποχής μας και μέσα από το έργο οι εταίροι δεσμεύονται να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τους μαθητές και φοιτητές των ευρωπαϊκών χωρών, τους συνεργάτες κάθε ιδρύματος και για τις περιοχές που φιλοξενούν κάθε πανεπιστημιούπολη.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση