Έσχατη των εσχάτων η λύση lockdown διαμηνύει εκ νέου ο Δήμαρχος Λεμεσού

Έσχατη των εσχάτων η λύση lockdown διαμηνύει εκ νέου ο Δήμαρχος Λεμεσού

Η λύση ενός lockdown στη Λεμεσό για αντιμετώπιση της αύξησης των περιστατικών κορωνοϊού είναι «η έσχατη των εσχάτων», διαμήνυσε εκ νέου το μεσημέρι ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Νικολαΐδης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όλοι θα κάνουν αυτό που χρειάζεται για ν’ αποφευχθεί μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ.Νικολαΐδης, είπε πως ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις κρατικές υπηρεσίες, παρακολουθεί και αξιολογεί την κατάσταση και υπενθύμισε στους δημότες πως «η πανδημία δεν έχει δυστυχώς επαλειφθεί ακόμα».

«Ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της αλλά και αναζωπύρωσης της είναι υπαρκτός. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, αυτό που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες και κρατήσαμε χαμηλά τα ποσοστά του κορωνοϊού στη Λεμεσό», συμπλήρωσε.

Πρέπει όλοι μας, συνέχισε, εποπτικές υπηρεσίες και κυρίως ο κόσμος, να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί και υπέδειξε ότι αυτό που μας αναλογεί είναι όλοι να λαμβάνουμε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, μέτρα υγιεινής προφύλαξης και «ό,τι χρειάζεται να γίνει για να σταματήσουμε την πιθανότητα περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας στην πόλη μας».

Κληθείς να σχολιάσει ένα ενδεχόμενο lockdown της Λεμεσού είπε πως «είναι η έσχατη των εσχάτων των λύσεων».

«Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε εκείνο που μας αναλογεί για να αποφύγουμε την πιθανότητα να επιβληθεί ένα lockdown στη Λεμεσό. Το έχουμε ζήσει όλοι στην Κύπρο, είδαμε τις συνέπειες του, ήταν αποτελεσματικό αλλά είχε συνέπειες κοινωνικές, οικονομικές και πολλές άλλες συνέπειες», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση