Επιπρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση κορωνοϊού αποφάσισε ο Δήμος Λεμεσού

Επιπρόσθετα μέτρα για αντιμετώπιση κορωνοϊού αποφάσισε ο Δήμος ΛεμεσούΜε εντατικοποίηση των ελέγχων και των ψεκασμών δημοτικών και δημόσιων χώρων και κλείσιμο παιδότοπων, ο Δήμος Λεμεσού επιχειρεί να συνδράμει στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών κορωνοϊού στην πόλη.

Σε έκτακτη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό μορφή τηλεδιάσκεψης, ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισαν την ενίσχυση των συνεργείων του Δήμου, με στόχο την αποτελεσματικότερη επιτήρηση, σε συνεργασία με την Αστυνομία και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους, των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκαν μέτρα που θα είναι υποβοηθητικά και υποστηρικτικά των όσων άλλων μέτρων ισχύουν.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε εντατικοποίηση των ψεκασμών, τόσο δημοτικών και δημοσίων χώρων, όσο και χώρων που αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού (π.χ στάσεις λεωφορείων, κάδοι σκυβάλων κ.α) και αναστολή λειτουργίας παιδότοπων στην Επίχωση, στο Δημόσιο Κήπο και στις δημόσιες πλατείες Αναγέννησης και Φιλελλήνων.

Εξάλλου, προστίθεται θα ληφθούν μέτρα ρύθμισης διακίνησης πεζών στην Επίχωση με πινακίδες και διαχωριστική λωρίδα, θα υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα και σχολαστική επιτήρηση σε όλες τις ανοικτές εκδηλώσεις του Δήμου με εφαρμογή των όσων προνοούνται στα σχετικά πρωτόκολλα και τέλος, «πολύ αυστηρή επιτήρηση των λαϊκών αγορών».

Ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει ότι παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα λαμβάνει και τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε συνεννόηση πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο στέλνει μήνυμα ευθύνης και συστράτευσης όλων, στην προσπάθεια αναχαίτισης της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση