Ο Δήμος Λεμεσού έτοιμος για πρωτοβουλίες στήριξης της γειτονικής Βηρυτού

Ο Δήμος Λεμεσού έτοιμος για πρωτοβουλίες στήριξης της γειτονικής Βηρυτού

Η Λεμεσός πενθεί με τον λαό του Λιβάνου για την ανείπωτη τραγωδία που κτύπησε τη γειτονική χώρα, ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, εκφράζοντας την ίδια ώρα την ετοιμότητα του Δήμου να προσφέρει έμπρακτη στήριξη μέσα από σειρά πρωτοβουλιών.

Σε δηλώσεις του, ο κ.Νικολαϊδης είπε πως ο ίδιος έχει ήδη στείλει μήνυμα συμπαράστασης προς τον κυβερνήτη της Βηρυτού και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του εκ μέρους της Λεμεσού, υπενθυμίζοντας ότι η πόλη έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη γειτονική χώρα, καθώς εκατοντάδες Λιβανέζοι ζουν και δραστηριοποιούνται για χρόνια στη Λεμεσό.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «έχω μιλήσει με διάφορους παράγοντες της Μαρωνίτικης κοινότητας στη Κύπρο αλλά και με άτομα και συμπολίτες μας που έχουν σχέση με τον πληθυσμό της Βηρυτού και θα προσπαθήσουμε να αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες σαν Δήμος, ούτως ώστε σε πρακτικό επίπεδο να δούμε τι είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε σαν πόλη».

Οφείλουμε, σημείωσε, να συμπαρασταθούμε στους φίλους γείτονες μας στο Λίβανο και να δείξουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας, ανεξάρτητα αν σήμερα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με την πανδημία.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση