Με ασφάλεια σε συνθήκες πανδημίας συνεχίζεται η εξυπηρέτηση μαθητών, αναφέρει η ΕΜΕΛ

Με ασφάλεια σε συνθήκες πανδημίας συνεχίζεται η εξυπηρέτηση μαθητών, αναφέρει η ΕΜΕΛ

Έτοιμη να εξυπηρετήσει για 11η χρονιά τους μαθητές της πόλης και επαρχίας Λεμεσού δηλώνει, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των μαθητών.

Σε ανακοίνωση της, η εταιρεία αναφέρει πως, «παράλληλα με τα ψηλά επίπεδα ασφάλειας που τηρούμε στην μεταφορά όλων των επιβατών μας, έχουμε λάβει πρόσθετα μέτρα, σε σχέση με την μέγιστη δυνατή προστασία των επιβατών και του προσωπικού της ΕΜΕΛ από τον Covid-19».

Σε αυτό το πλαίσιο, προστίθεται, έχει προετοιμαστεί και για όλα τα ιδιαίτερα μέτρα που έχουν συστήσει οι Αρχές για τη μεταφορά μαθητών, ενώ οι οδηγοί των λεωφορείων της ΕΜΕΛ έχουν παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο για την εξυπηρέτηση μαθητών σε συνθήκες πανδημίας.

Η εταιρεία καλεί τους μαθητές όπως, για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων κατά του Covid-19, εφαρμόζουν και από την πλευρά τους όλες τις προβλεπόμενες προφυλάξεις, όταν επιβιβάζονται και μετακινούνται με λεωφορεία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπενθυμίζει τις οδηγίες του Υπουργείου Μεταφορών που αναφέρουν ότι τα μαθητικά λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες ίσο με το 100% της χωρητικότητας των οχημάτων τους, θα φέρουν πιστοποιητικό απολύμανσης κατά του COVID-19 και ότι για όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτου ηλικίας, η χρήση μάσκας κατά τη μεταφορά είναι υποχρεωτική.

Επίσης, προστίθεται, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που κάποιος μαθητής οποιασδήποτε ηλικίας δεν φέρει προστατευτική μάσκα, δεν θα έχει δικαίωμα επιβίβασης σε μαθητικά λεωφορεία και καλούνται οι γονείς να προμηθεύσουν έγκαιρα τα παιδιά τους με τις απαραίτητες μάσκες.

Σημειώνεται δε πως, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής έχει πιστοποιητικό από γιατρό για απαλλαγή από τη χρήση μάσκας, τότε αυτή θα πρέπει να παρουσιαστεί στη Διεύθυνση του σχολείου τους, η οποία θα τον προμηθεύσει με σχετική βεβαίωση απαλλαγής χρήσης. Η εν λόγω βεβαίωση, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα πρέπει να παρουσιάζεται στον οδηγό του λεωφορείου κάθε φορά που ο μαθητής θα επιθυμεί να επιβιβαστεί σε αυτό.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε συνεργασία με τις σχολικές διευθύνσεις, τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών ώστε να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα που πιθανόν να προκύψει, με μοναδικό γνώμονα την ασφαλέστερη και πιο άνετη μεταφορά των μαθητών μας, στο πλαίσιο των όρων λειτουργίας του συστήματος επιβατικών μεταφορών στην Επαρχία Λεμεσού και των υποχρεώσεων αλλά και δυνατοτήτων που απορρέουν μέσα από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις προς το Υπουργείο Μεταφορών», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ΕΜΕΛ εύχεται σε όλους τους μαθητές της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού μια καλή και ασφαλή σχολική χρονιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση