Ο Δήμος Λεμεσού διαβεβαιώνει ότι συνεχίζει λειτουργία το Δημοτικό Κέντρο Χορού

Ο Δήμος Λεμεσού διαβεβαιώνει ότι συνεχίζει λειτουργία το Δημοτικό Κέντρο Χορού

Το Δημοτικό Κέντρο Χορού θα συνεχίσει τη λειτουργία του, παρά το μεγάλο κενό που αφήνει ο θάνατος του ιδρυτή και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του, Λάμπρου Λάμπρου, διαβεβαιώνει ο Δήμος Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως «ο πρόωρος θάνατος (9 Αυγούστου 2020) του Λάμπρου Λάμπρου, διεθνώς καταξιωμένου χορευτή και χορογράφου, ιδρυτή και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Κέντρου Χορού Λεμεσού, από το 2006, καταγράφεται ως μια δυσάρεστη τροπή για τα πολιτιστικά πράγματα της Λεμεσού και της Κύπρου εν γένει».

«Παρά το μεγάλο κενό που δημιουργείται με την απώλεια του Καλλιτεχνικού του Διευθυντή, το Δημοτικό Κέντρο Χορού θα συνεχίσει τη λειτουργία του ως ένας πρωτοπόρος φορέας για την περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση της τέχνης του χορού», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Σημειώνει δε ότι οι νέες δράσεις θα καθοριστούν σύντομα, αφού υπάρξουν οι απαιτούμενες διαβουλεύσεις και συζητήσεις με τους αρμόδιους παράγοντες, καθώς και τους συνδέσμους χορού της πόλης, «η οποία παρουσιάζει μια μακρά και πλούσια παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση