Skip to main content
Ο Πρόεδρος Επ. Παιδείας καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς να δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους για ομαλή χρονιά

Ο Πρόεδρος Επ. Παιδείας καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς να δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους για ομαλή χρονιά


Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας βρίσκεται δίπλα στα σχολεία και μέσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές της πανδημίας «δεν σηκώνει η παραμικρή δυσλειτουργία», ανέφερε ο Πρόεδρος της επιτροπής, Κυριάκος Χατζηγιάννης, καλώντας εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να δώσουν «το άπαν των δυνάμεων τους» για μια ομαλή σχολική χρονιά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο περιοδείας μελών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής σε σχολεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, ο κ.Χατζηγιάννης είπε πως «το πρόγραμμα της Επιτροπής Παιδείας, σκοπό έχει να έρθει δίπλα στο σχολείο, να καλέσει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, να δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους, προκειμένου ομαλά να διεξαχθεί αυτή η σχολική χρονιά, η οποία θα έχει τεράστια προβλήματα και κινδύνους, που δεν μπορούμε να τους σταθμίσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα».

«Άρα δεν σηκώνει η παραμικρή δυσλειτουργία μέσα στα σχολεία, μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο όπου η πορεία της πανδημίας είναι τέτοια που μπορούν με περισσότερη ασφάλεια να λειτουργούν τα σχολεία μας», ανέφερε, ενώ διερωτήθηκε τι θα γίνει «όταν μέσα στον Νοέμβριο και Δεκέμβριο, εκεί που θα υπάρξει έξαρση, τι μπορεί να συμβεί; Μέχρι και κλείσιμο πολλών σχολείων».

Αναφερόμενος στο θέμα της χρήσης μάσκας είπε πως «είναι ένα μαρτύριο για τους μαθητές και τους εργαζομένους να φέρουν μάσκα», υποδεικνύοντας ωστόσο πως δεν είναι απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ή της Βουλής, είναι θέμα των επιδημιολόγων και πως οφείλουμε να σεβόμαστε και ως Πολιτεία να διασφαλίζουμε την εφαρμογή των μέτρων που καθορίζονται.

Σε ερώτηση κατά πόσο έχει διαπιστωθεί ότι εφαρμόζεται στα σχολεία η χρήση μάσκας, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε πως «σε μεγάλο βαθμό εφαρμόζεται, υπάρχουν όμως και οι αποκλίσεις» και κάλεσε όλους όσοι «ευθαρσώς θεωρούν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τη μάσκα, να βγουν να το πουν με το όνομα τους». «Όχι γιατί θα τους τιμωρήσουμε αλλά να δεχθούν την κριτική της κοινωνίας», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, είπε πως αυτό που ενδιαφέρει είναι το θέμα με «τα μαθησιακά κενά που η κρίση ενδεχομένως δημιούργησε από την προηγούμενη χρονιά και ο τρόπος που θα εξελιχθεί η νέα χρονιά, καθώς και οι αποκλίνουσες παραβατικές συμπεριφορές».

Το τελευταίο, υπέδειξε, ενισχύθηκε λόγω και της μεγάλης απουσίας των παιδιών από τα σχολεία και τόνισε ότι «το σχολείο φαίνεται πως θα πρέπει να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να επανέλθει στις ψυχές, στη συνείδηση και στην καθημερινότητα του κάθε μαθητή».

Τέλος, δήλωσε ότι η Επιτροπή Παιδείας είναι πανέτοιμη να επιταχύνει τις προσπάθειες για τη νομοθεσία που αφορά στη διαχείριση της παραβατικότητας εντός του σχολικού χώρου, ώστε το συντομότερο να εγκριθεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την επίσκεψη των μελών της επιτροπής στο Λύκειο Αγίου Νικολάου, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Πάνω Πολεμιδιών – Καρμιώτισσα. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μουτταγιάκας.

Πηγή: KYΠΕ


Αναζήτηση