Χρυσό για το παραθαλάσσιο πάρκο του Δήμου Λεμεσού, από τα κυπριακά βραβεία τουρισμού

Χρυσό για το παραθαλάσσιο πάρκο του Δήμου Λεμεσού, από τα κυπριακά βραβεία τουρισμού

Το χρυσό βραβείο στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο Λεμεσού (επίχωση), στην κατηγορία Destinations - Tourist Attractions, εξασφάλισε ο Δήμος Λεμεσού κατά τα πρόσφατα Cyprus Tourism Awards 2020, ενώ άλλα τέσσερα βραβεία εξασφάλισε ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού – ΓΣΟ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, αφού ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή για την τιμητική αυτή απονομή, επεσήμανε ότι το Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο, ανάπλαση του μόλου της Λεμεσού, ήταν ένα έργο που καθόρισε την μετά από αυτό πορεία της Λεμεσού.

Μέσα από το έργο αυτό, είπε, έγινε κατορθωτό να συνδεθεί η προκυμαία τόσο λειτουργικά όσο και σημασιολογικά με την υπόλοιπη πόλη, με τις διάφορες προσβάσεις και διαμορφώσεις επί του παραλιακού μετώπου, ώστε να αποκατασταθεί η για χρόνια χαμένη λειτουργική σχέση του κέντρου πόλης με τη θάλασσα.

Το πλέον όμως σημαντικό, συνέχισε, είναι η χρήση του έργου αυτού, η κοινωνική ωφελιμότητα και η προστιθέμενη του αξία και υπέδειξε ότι το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, σφύζει σήμερα από ζωή και αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους χώρους περιπάτου, άθλησης, ξεκούρασης και αναψυχής για τον πολίτη της Λεμεσού αλλά και για τις χιλιάδες επισκέπτες της.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τη δημιουργία αυτού του έργου, καθώς και το προσωπικό του Δήμου Λεμεσού που εργάζεται για να το λειτουργεί και να το συντηρεί.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι με τέσσερα βραβεία, σε ισάριθμες κατηγορίες, βραβεύτηκε από τα Cyprus Tourism Awards και ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού - ΓΣΟ.

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκε στη διοργάνωση χρυσό βραβείο για τη συνεργασία του με το Δήμο Λεμεσού, αργυρό βραβείο για τη συμβολή του στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, χάλκινο βραβείο ως η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου και χάλκινο βραβείο για την περιβαλλοντική εκστρατεία GO BLUE!

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση