Skip to main content
Εφαρμόζονται τα νέα μέτρα στη Λεμεσό και ο Δήμος κινητοποιείται για υλοποίηση και ενημέρωση

Εφαρμόζονται τα νέα μέτρα στη Λεμεσό και ο Δήμος κινητοποιείται για υλοποίηση και ενημέρωση


Σε εφαρμογή τίθενται σήμερα τα νέα μέτρα που αφορούν την επαρχία Λεμεσού και σε κινητοποίηση τίθεται και ο Δήμος της πόλης της Λεμεσού, με το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει έκτακτα το Σάββατο για να αξιολογήσει και να πάρει αποφάσεις για υλοποίηση τους, αλλά και ενημέρωση των δημοτών, ειδικά των νέων. Τα κέντρα εστίασης, με βάσει τα μέτρα, κατεβάζουν ρολά στις 22.30 το βράδυ, ενώ μετά τις 23.30 υπάρχει αυστηρή σύσταση για περιορισμό της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης και επαρχίας Λεμεσού.

«Υπάρχουν ειδικοί, οι οποίοι αποφασίζουν τα μέτρα, γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει, οπότε εμείς συμμορφωνόμαστε με τις αποφάσεις τους. Υπάρχει ταύτιση και συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και την κυβέρνηση ευρύτερα για αντιμετώπιση της κατάστασης», δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση και ότι το όλο θέμα συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συγκάλεσε χθες. «Έγινε αξιολόγηση της κατάστασης, είδαμε κάποια μέτρα, πώς θα κινηθούμε, ανταλλάξαμε απόψεις. Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι έχουμε διαπιστώσει ότι όλες οι υπηρεσίες έχουν αναλάβει το μέρος των καθηκόντων που τους αναλογεί, είτε αφορούν απολυμάνσεις, είτε επιθεωρήσεις και αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους μη συμμορφούμενους με τα μέτρα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης, όπως δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διαφώτιση και ενημέρωση του κοινού, μέσα από εκστρατεία με στόχευση τη νεολαία, «ούτως ώστε να περάσουμε το μήνυμα μέσα από διάφορους τρόπους - μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το διαδίκτυο - ότι θα πρέπει τα παιδιά μας να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και τα προστατεύσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους».

«Η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού δεν είναι θέμα μόνο της Λεμεσού, είναι παγκύπριο και χρειάζεται να επιδείξουμε όλοι μας την απόλυτη και μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα», είπε, τέλος, στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση