Στα 550 ανήλθαν τα «πακέτα αγάπης» σε άπορους από το Δήμο Λεμεσού

Στα 550 ανήλθαν τα «πακέτα αγάπης» σε άπορους από το Δήμο Λεμεσού

Συνολικά 550 πακέτα αγάπης παρέδωσε μέσα στις γιορτές το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού, που σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «συνεχίζει αθόρυβα την κοινωνική του προσφορά και δράση στηρίζοντας οικογένειες και άτομα που οικονομικά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν».

Τα πακέτα περιλάμβαναν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ λόγω των γιορτών, δόθηκαν φέτος στους δικαιούχους και δωροκουπόνια από υπεραγορές για αγορά κυρίως δώρων στα παιδιά.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Λεμεσού, Χριστίνα Τσιαμπαρτά, ο Δήμος, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, μεριμνά ώστε να βοηθά πολίτες που έχουν άμεση ανάγκη διατροφής ή στέγασης, ενώ εξήρε την συμβολή των εθελοντών στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ειδικά για τις γιορτές, πρόσθεσε, εκτός των 200 δικαιούχων που ήδη στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πακέτα αγάπης δόθηκαν και σε 350 επιπρόσθετες οικογένειες, οι οποίες αποτάθηκαν στο Παντοπωλείο για βοήθεια.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, ο οποίος ανέφερε πως «υπάρχουν σήμερα στην πόλη μας, δυστυχώς, αρκετές οικογένειες οι οποίες για διάφορους λόγους αδυνατούν να καλύψουν τη βασική καθημερινή διατροφή τους».

«Αυτές τις οικογένειες δεν μπορεί να τις αγνοήσει ο Δήμος», είπε και σημείωσε πως «όσο υπάρχει έστω και μια οικογένεια η οποία έχει ανάγκη, ο Δήμος Λεμεσού θα λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Τέλος η ανακοίνωση υπενθυμίζει πως, αίτηση για βοήθεια μπορεί να υποβάλει κάθε δημότης μαζί με τα απαραίτητα πιστοποιητικά του, ενώ τα βασικά κριτήρια έγκρισης είναι οικονομικά.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου λαμβάνουν περίπου μια φορά το μήνα πακέτο με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και το ανώτατο χρονικό διάστημα βοήθειας είναι μέχρι έξι μήνες.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 11:00 με 12:00 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 99-728871 (08:00 - 15:00).

Πηγή: ΚΥΠΕ€8.500
Πωλείται Honda Civic 1,4L 2013
58.000 km | Ταχύτητες | Χάτσμπακ | Βενζίνη


Ροή Ειδήσεων


Αναζήτηση