Υπό 8ήμερη κράτηση ο 23χρονος για υπόθεση εμπρησμού και διάρρηξης οικίας στην Επισκοπή

Υπό 8ήμερη κράτηση ο 23χρονος για υπόθεση εμπρησμού και διάρρηξης οικίας στην Επισκοπή

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 23χρονου καταζητούμενου, που συνελήφθη χθες μετά από καταδίωξη, σε σχέση με την υπόθεση εμπρησμού και διάρρηξης οικίας στην Επισκοπή. Άλλα τέσσερα πρόσωπα τελούν υπό κράτηση, μεταξύ αυτών και οι δύο ιδιοκτήτες της οικίας, αφού εκτιμάται πως στόχος ήταν η εξαπάτηση ασφαλιστικής εταιρείας.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ο 23χρονος εντοπίστηκε χθες να διακινείται με όχημα σε δρόμο στην επαρχία Λεμεσού και αφού καταδιώχθηκε, ανακόπηκε από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο εμπρησμός σημειώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2020, ενώ από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, ενώ νωρίτερα η οικία είχε διαρρηχθεί. Όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες της, ένας ζεύγος 47 και 45 χρόνων, οι δράστες απέσπασαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 180 χιλιάδων ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, καθώς και δύο ρολόγια συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με μαρτυρία 40χρονου, που συνελήφθη πρώτος, με διαμεσολαβητή 32χρονο, φέρεται να έλαβε χρηματική αμοιβή μαζί με τον 23χρονο, ώστε να θέσουν φωτιά στην οικία, κατόπιν οδηγιών από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.

Η Αστυνομία θεωρεί πως στόχος ήταν η εξαπάτηση ασφαλιστικής εταιρείας και η εξασφάλιση μεγάλου χρηματικού ποσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση