Δεν έδειξε τα αίτια θανάτου η νεκροτομή στο δίμηνο βρέφος

Δεν έδειξε τα αίτια θανάτου η νεκροτομή στο δίμηνο βρέφοςΟι εξειδικευμένες επιστημονικές εξετάσεις αναμένεται να καταδείξουν τα ακριβή αίτια θανάτου του δίμηνου βρέφους, που βρέθηκε νεκρό από τους γονείς τους, τα ξημερώματα της Τρίτης, στη Λεμεσό.

Το πρωί οι ιατροδικαστές, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, διενήργησαν τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους, στο νοσοκομείο Λευκωσίας και σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του, ωστόσο παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στους πνεύμονες και αλλά όργανα, πιθανώς λόγω πνευμονίας.

Από τη σορό του βρέφους, το οποίο διαγνώστηκε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό, λήφθηκαν και δείγματα για ιστοπαθολογικές, μικροβιολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες αναμένεται να δείξουν και τα ακριβή αίτια θανάτου.

Το βρέφος γεννήθηκε τον Φεβρουάριο και είχε παρουσιάσει αμέσως αναπνευστικά προβλήματα, για τα οποία νοσηλεύθηκε για δεκαπέντε μέρες στο Νοσοκομείο.

Το βρέφος, σύμφωνα με τους γονείς του, δεν είχε συμπτώματα και ούτε ήταν άρρωστο. Το βρήκαν στο κρεββάτι του στις 2 μετά τα μεσάνυχτα αναίσθητο και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση