Ελεγκτική Υπηρεσία: 26 όροφοι πέραν του επιτρεπόμενου σε κτήριο στη Λεμεσό, λόγω «μεγάλης ελαστικότητας» των αρχών

Ελεγκτική Υπηρεσία: 26 όροφοι πέραν του επιτρεπόμενου σε κτήριο στη Λεμεσό, λόγω «μεγάλης ελαστικότητας» των αρχώνΨηλό κτήριο στη Λεμεσό ανήγειρε 26 ορόφους πέραν του επιτρεπόμενου βάσει του τοπικού σχεδίου, λόγω της «μεγάλης ελαστικότητας» κατά την εφαρμογή της διακριτικής ευχέρειας του Διευθυντή του από το Τμήμα Πολεοδομίας, σύμφωνα με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα.

Στην έκθεση διαπιστώνεται αύξηση στο επιτρεπόμενο δομήσιμο εμβαδόν την ανάπτυξης, με υπερμέγεθεος προβλεπόμενο όφελος για τους ιδιοκτήτες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η Υπηρεσία διενήργησε έλεγχο συμμόρφωσης, κατόπιν καταγγελίας που υποβλήθηκε με επιστολή, ημερ. 16.10.2017, από τον τότε Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών. Στην εν λόγω επιστολή γίνεται αναφορά σε παράπονο από ανώνυμο πολίτη «για χαριστικές παράνομες παρεκκλίσεις για κτίριο στη Λεμεσό και για πολιτική κάλυψη από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας».

To κτήριο αφορά σε πολυώροφη ανάπτυξη οικιστικών διαμερισμάτων, καταστημάτων και διευκολύνσεων αναψυχής/ψυχαγωγίας, εντός πέντε τεμαχίων σε παραλιακή λεωφόρο δήμου, που εμπίπτει εντός των ορίων του Τοπικού Σχεδίου Λεμεσού (ΤΣΛ). Τα τεμάχια αγοράστηκαν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία το 2007 σε τιμή €20 εκ περίπου.

Η εταιρεία το 2009 υπέβαλε αίτηση στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως (ΤΠΟ) για έκδοση πολεοδομικής άδειας, η οποία χορηγήθηκε το 2011, και αφορούσε σε ανέγερση κτιρίου 12 ορόφων. Ακολούθησε σειρά τροποποιητικών αδειών, με την πολεοδομική άδεια να υποβάλλεται για έγκριση στις 2.10.2017, να χορηγείται στις 4.10.2017 και να αφορά σε κτήριο 29 ορόφων.

Η τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου του έργου έγινε στις 6.10.2017 και η χορήγηση της Άδειας Οικοδομής από τον Δήμο στις 27.11.2017.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση