Διέσωσε 6χρονο κοριτσάκι ναυαγοσώστης στη Λεμεσό, συστάσεις σε γονείς

Διέσωσε 6χρονο κοριτσάκι ναυαγοσώστης στη Λεμεσό, συστάσεις σε γονείςΈνα εξάχρονο παιδί διέσωσε το μεσημέρι ναυαγοσώστης σε παραλία της τουριστικής Λεμεσού, το οποίο διέλαθε της προσοχής των γονιών του και άρχισε να βυθίζεται στο νερό.

Σε ανάρτηση της στο Facebook, η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών, κάνει λόγο για «ανευθυνότητα γονέων που ευτυχώς δεν στοίχισε», καθώς διαπιστώθηκε ότι οι γονείς του εξάχρονου κοριτσιού, ήταν απασχολημένοι με το κινητό τους τηλέφωνο και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από αυτό.

«Ευτυχώς, συνάδελφος ναυαγοσώστης, στον παρακείμενο ναυαγοσωστικό πύργο ΛΕΜ6, παρατήρησε έγκαιρα ότι το κοριτσάκι (που βρισκόταν μόλις 15 μέτρα από την ακτή) ξεκίνησε να βυθίζεται και με την άμεση επέμβαση του, αποσόβησε τον πνιγμό», προστίθεται.

«Στο κοριτσάκι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ έγινε σύσταση στους γονείς να επισκεφθούν άμεσα ιατρικό κέντρο αφού αρνήθηκαν να καλεστεί ασθενοφόρο.

«Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό θα θέλαμε να συστήσουμε σε όλους τους γονείς να έχουν την ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ τους στα ανήλικα άτομα που συνοδεύουν. Ο ναυαγοσώστης δεν είναι αποκλειστική 'νταντά' για να μπορούν οι ίδιοι να απολαμβάνουν με την ησυχία τους τις δραστηριότητες του στην παραλία αφού το κακό μπορεί να γίνει ακόμη σε κλάσματα δευτερολέπτου και σε πολύ ξέβαθα νερά (τα οποία λανθασμένα θεωρούνται ως ασφαλές σημείο). Καλό Πάσχα πάντα με υγεία και ασφάλεια. Π.Ε.Ε.Ν.Π.», καταλήγει η ανάρτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση