Skip to main content
Αρχίζει η μεγάλη αναπτυξιακή πορεία για τις γειτονιές της Λεμεσού, είπε ο Δήμαρχος της πόλης

Αρχίζει η μεγάλη αναπτυξιακή πορεία για τις γειτονιές της Λεμεσού, είπε ο Δήμαρχος της πόλης


Ως μια ιστορική μέρα για τη Λεμεσό θεωρεί τη σημερινή ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, αφού με την υπογραφή του πρώτου συμβολαίου για δημιουργία περιβαλλοντικών δρόμων στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα – Ομόνοιας, «αρχίζει η μεγάλη αναπτυξιακή πορεία για τις γειτονιές της Λεμεσού».

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου για ανάπτυξη και ουσιαστική αναβάθμιση των συνοικιών της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ στα σκαριά βρίσκονται οι διαδικασίες για έργα σε άλλες συνοικίες, όπως του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Φύλας, του Ζακακίου, του Αποστόλου Ανδρέα και του Αγίου Γεωργίου Χαβούζας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολαϊδης, μετά το πέρας της υπογραφής των συμβολαίων, «είχαμε πει ότι θα πρέπει να κλείσει το χάσμα μεταξύ των αναπτυγμένων περιοχών της πόλης, όπως είναι το παραλιακό μέτωπο, και των υπόλοιπων περιοχών της πόλης, όπως είναι οι μεγάλες συνοικίες που διαβιεί η μεγάλη μάζα του πληθυσμού».

Φέτος, συνέχισε, ξεκινούν έργα στις συνοικίες που το κόστος τους υπερβαίνει τα 13 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συγκεκριμένο, στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα – Ομονοίας, είναι κόστους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε 5,1 χιλιόμετρα δρόμου, με διαμόρφωση πεζοδρομίων, δενδροφυτεύσεις, ποδηλατόδρομους, χώρους συνάθροισης, πλακόστρωτα, παρόδιους χώρους στάθμευσης κ.α.

«Στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, να μπορούν να ψυχαγωγηθούν, να κοινωνικοποιηθούν, μέσα στο πλαίσιο ενός αναβαθμισμένου περιβάλλοντος που θα συμβάλει στο να εξαπλωθεί και στις γύρω περιοχές αυτή η ανάπτυξη», είπε ο κ. Νικολαϊδης, τονίζοντας πως «αρχίζει μια μεγάλη αναπτυξιακή πορεία για τις γειτονιές της Λεμεσού».

Το έργο «Δημιουργία περιβαλλοντικών δρόμων στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα-Ομόνοιας» ξεκινά άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 15 μήνες, ενώ όπως υπέδειξε ο Νίκος Νικολαΐδης, σε μια εβδομάδα υπογράφεται και 2ο συμβόλαιο, ενώ έχει προσφοροδοτηθεί το έργο για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Άγιας Φύλας και σύντομα ολοκληρώνεται και η μελέτη για την περιβαλλοντική γειτονιά του Αγίου Νικολάου.

Όλα αυτά τα έργα, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, έχουν παρουσιαστεί σε δημόσιες διαβουλεύσεις με τους κατοίκους, ενώ προτάσεις που εισακούστηκαν ενσωματώθηκαν στον όλο σχεδιασμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση