Η DP World Limassol επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του λιμανιού Λεμεσού

Η DP World Limassol επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του λιμανιού Λεμεσού


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Cyprus Marine Club την Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών του λιμανιού Λεμεσού.

Στο πλαίσιο της παρουσίασής του, με τίτλο «Αναβαθμίζοντας το Επιχειρησιακό Περιβάλλον στο Λιμάνι Λεμεσού», ο κ. Abdulla μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα πλεονεκτήματα του νέου Λογισμικού Συστήματος Τερματικού (TOS), το οποίο τέθηκε σε λειτουργία πριν από μερικούς μήνες, καθώς και για τις ψηφιακές και τεχνολογικές αλλαγές που θα ακολουθήσουν στο λιμάνι.

Τονίζοντας τη σημασία της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης, ο κ. Abdulla ανέφερε ότι η ενίσχυσή τους προσθέτει αξία στη λειτουργία του λιμανιού, καθώς διευκολύνει την ανταλλαγή δεδομένων, συμβάλλοντας παράλληλα, στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας και στη βελτίωση της αποδοτικότητας.

Στόχος της παρουσίασης ήταν να ενημερωθούν οι φορείς της εγχώριας ναυτιλιακής κοινότητας για τις τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες της Εταιρείας που αποσκοπούν στο να καταστεί το λιμάνι Λεμεσού πιο αποτελεσματικό, φιλικό προς τον χρήστη και παραγωγικό. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Cyprus Marine Club, μεταξύ των οποίων πλοιοκτήτες, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών και άλλοι σημαντικοί φορείς του κλάδου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DP World Limassol και να ανταλλάξουν απόψεις, στο πλαίσιο συζήτησης που ακολούθησε.

Ο κ. Abdulla επεσήμανε ότι «ως οργανισμός ακολουθούμε διαχρονικά μία ανταγωνιστική προσέγγιση, που θέτει στο επίκεντρο τις μελλοντικές ανάγκες και προοπτικές του τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση, η DP World επένδυε και επενδύει διαχρονικά σε εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, επιδιώκοντας να εξελίσσεται συνεχώς με στόχο να ενισχύει την ανθεκτικότητα και την αυτοματοποίησης των λειτουργιών της και κατ’ επέκταση να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει. Το νέο λογισμικό που εφαρμόζει η DP World Limassol στο λιμάνι Λεμεσού αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την πελατειακή εμπειρία. Πολλά από τα διοικητικά καθήκοντα είναι πλέον αυτοματοποιημένα, επιτρέποντας στην ομάδα μας να επικεντρώνεται στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και άριστης εξυπηρέτησης».

Τα τελευταία χρόνια, η DP World Limassol προχώρησε στην υλοποίηση μίας σειράς δράσεων, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό του λιμανιού Λεμεσού μέσα από τη συστηματική εφαρμογή καινοτομιών που ενισχύουν την αυτοματοποίηση και θωρακίζουν τη λειτουργία του. «Ευελπιστούμε ότι όλοι οι χρήστες του λιμανιού θα επωφεληθούν από την αναβαθμισμένη εμπειρία που παρέχεται. Είμαι βέβαιος πως μέσα από στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα καταφέρουμε να μετατρέψουμε το λιμάνι Λεμεσού σε ένα παγκοσμίου κλάσης ψηφιακό λιμάνι επιλογής στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση