Συμμετοχή Δήμου Λεμεσού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Συμμετοχή Δήμου Λεμεσού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει για 13η συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με δράσεις που υλοποιούνται από αύριο, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, μέχρι και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού υπενθυμίζει ότι το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι το « Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα», που σχετίζεται με τους τρόπους μετακίνησης με μέσα φιλικά στο περιβάλλον, παραμένοντας υγιείς.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας ευαισθητοποίησης, προστίθεται, θα προσφέρει στο κοινό, σε συνεργασία με την εταιρεία Nextbike Cyprus, δωρεάν διακίνηση με ποδήλατο διάρκειας μίας ώρας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 16 – 22 Σεπτεμβρίου με τον κωδικό mobweek21.

Επιπρόσθετα θα διοργανώνονται καθημερινά ξεναγήσεις στον «Πράσινο Περίπατο», σε θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία, με τη συνοδεία ξεναγού. Ο συνολικός αριθμός ατόμων ανά ξενάγηση είναι 15 άτομα και γίνεται μόνο με κρατήσεις στο 77777788 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Λεμεσού και άλλοι λειτουργοί του Δήμου θα προσέρχονται καθ’ όλη τη βδομάδα στο Δημοτικό Μέγαρο με ποδήλατο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Δήμο Λεμεσού, στις 16/09/2021 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Active Citizens του British Council και σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού, διοργανώνεται συζήτηση για τη «Βιώσιμη Κινητικότητα στο Κέντρο της Πόλης», στο Δημοτικό Μέγαρο, στις 18:30.

Στις 18/09/2021 θα γίνει πεζοδρομοποίηση της οδού Ανεξαρτησίας από τις 15:00 μέχρι τις 20:00, με μουσική δρόμου στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου ( 16:00 – 22:00) ενώ στις 19/09/2021 ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού διοργανώνει ποδηλατική διαδρομή στο γραμμικό πάρκο Γαρύλλη. Αφετηρία, είναι ο χώρος στάθμευσης της οδού Φερσί Πασά (9:00π.μ.)

Ακόμη στις 20/09/2021 το πρωί ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ΕΜΕΛ διοργανώνουν συνάντηση με φοιτητές του ΤΕΠΑΚ στην οδό Βορείου Ηπείρου για συζήτηση σχετικά με τη προώθηση και λειτουργικότητα του Park and Ride. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο και θα κάνουν μαζί τη διαδρομή προς το κέντρο της πόλης.

Επίσης, στις 21/09/2021 ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει δράση ενημέρωσης των παιδιών για τη χρήση του ποδηλάτου στη καθημερινή ζωή (ΙΑ’ Τσίρειο Δημοτικό, 9:30π.μ.)

Σημειώνεται δε ότι την εβδομάδα 16 – 22 Σεπτεμβρίου, θα προωθείται η υπηρεσία Park and Ride, για δωρεάν στάθμευση και χρήση λεωφορείων προς το κέντρο της πόλης, από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης που βρίσκεται δυτικά της οδού Βορείου Ηπείρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ, φωτό αρχείου


Αναζήτηση