Κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα με τη Γιορτή του Κρασιού φέτος, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού

Κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα με τη Γιορτή του Κρασιού φέτος, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού


Με τη λήξη της 60ης Γιορτής του Κρασιού, ο Δήμος Λεμεσού ξεκινά δουλειά για τη γιορτή του 2022, έχοντας κερδίσει φέτος ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, μέσα στις περιοριστικές συνθήκες της πανδημίας, ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή λήξης της Γιορτής του Κρασιού, στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», ο κ.Νικολαϊδης ανέφερε ότι «η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή της Κύπρου μπαίνει στην έβδομη δεκαετία της ζωής της και από αύριο, ξεκινάμε δουλειά για την Γιορτή του Κρασιού του 2022».

«Ο Δήμος Λεμεσού, κέρδισε φέτος ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Τη διοργάνωση της Γιορτής του Κρασιού μέσα στις περιοριστικές συνθήκες, που επέβαλε η επικρατούσα, ακόμα, πανδημία», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι ο Δήμος πρόσφερε στους συμπολίτες του και στους επισκέπτες της Λεμεσού, ακόμα μια γιορτή αντάξια της φήμης και της παράδοσης του κυπριακού κρασιού, αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης.

Η φετινή Γιορτή του Κρασιού, συνέχισε, φιλοξενήθηκε σε ένα υπέροχα διακοσμημένο και φωτισμένο δημόσιο κήπο και οι χιλιάδες επισκέπτες χάρηκαν μια γιορτή καλά οργανωμένη, με τάξη και προπαντός, με ασφάλεια και με άρτια επίπεδα ποιότητας και υγιεινής.

Ο Νίκος Νικολαΐδης επεσήμανε ότι «η τελετή έναρξης πέτυχε το ακατόρθωτο, να ξεπεράσει τις τελετές έναρξης του 2018 και 2019» και τόνισε πως η πρόκληση για το 2022 είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Αναφερόμενος στις φετινές καινοτομίες, υπενθύμισε ότι η γιορτή μεταφέρθηκε χρονικά ενάμιση μήνα πιο αργά, από τις αρχές του Σεπτέμβρη, που συνήθως γινόταν, στα μέσα του Οκτώβρη, σε πολύ πιο ευχάριστες καιρικές συνθήκες.

Επίσης, συνέχισε, σε κάθε μια από τις τέσσερις υπαίθριες ταβέρνες που λειτούργησαν, υπήρχε ξεχωριστή ζωντανή λαϊκή μουσική, ενώ στις καινοτομίες περιλαμβάνεται και η διοργάνωση περιφερειακών γιορτών του κρασιού, στα κρασοχώρια και κουμανταροχώρια, τις δυο Κυριακές, στην αρχή και στη λήξη της γιορτής.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε ότι τα νέα αυτά στοιχεία που προστέθηκαν φέτος, θα αξιολογηθούν στη βάση των παρατηρήσεων και εισηγήσεων του κοινού, ενώ διαβεβαίωσε πως «όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ώστε η Γιορτή του Κρασιού να ανανεώνεται, να προοδεύει και να βελτιώνεται συνεχώς».

Της χθεσινοβραδινής επίσημης τελετής λήξης ακολούθησε συναυλία της Κύπριας τραγουδίστριας Κωνσταντίνας.

Σήμερα, η Γιορτή του Κρασιού ταξιδεύει στο κουμανταροχώρι Δωρός, όπου από τις 14:00 μέχρι τις 18:00, θα προσφέρονται δωρεάν κουμανταρία, ζιβανία και παλουζές, υπό τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από το σχήμα του «Στέφανου Πελεκανή» και παραδοσιακών χορών από τον Εθνικό Σύλλογο «Ζήδρος» Πολεμιδιών και Αγίου Μάμα Ξυλιάτου.

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν εργαστήρια χειροτεχνίας, παρασκευής κουμανταρίας, πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και εδεσμάτων και παιχνιδότοπος, ενώ θα ψυχαγωγεί τα παιδιά η ομάδα ταχυδακτυλουργών «Λιοτατή».

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".