Υπό κράτηση 20χρονος που τραυμάτισε αστυνομικούς με κλοπιμαίο όχημα

Υπό κράτηση 20χρονος που τραυμάτισε αστυνομικούς με κλοπιμαίο όχημα


Διάταγμα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 20χρονου, ο οποίος τραυμάτισε δυο αστυνομικούς, κατά την καταδίωξη κλοπιμαίου οχήματος που οδηγούσε.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 7.45 χθες το πρωί, όταν άγνωστο πρόσωπο εισήλθε σε όχημα του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και διέφυγε με αυτό, κτυπώντας την είσοδο των γραφείων του ΣΥΛ, προκαλώντας ζημιές 300 ευρώ.

Άμεσα ανταποκρίθηκαν περίπολα της Αστυνομίας, τα οποία εντόπισαν το όχημα στην περιοχή Πολεμιδιών, με τους αστυνομικούς να καλούν τον οδηγό να σταματήσει.

Αυτός, ωστόσο, ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα και εισήλθε με το όχημα σε ανοικτό χώρο στα Κάτω Πολεμίδια, όπου και ανακόπηκε από περιπολικό.

Τα μέλη της Αστυνομίας προσέγγισαν τον οδηγό και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 20χρονο, από τον οποίο ζήτησαν να εξέλθει του οχήματος.

Ο 20χρονος προσπάθησε να διαφύγει, οδηγώντας το αυτοκίνητο με την όπισθεν, παρασύροντας για περίπου δύο μέτρα έναν αστυνομικό του ΟΠΕ Λεμεσού, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο χέρι, ενώ το όχημα προσέκρουσε και σε υπηρεσιακό όχημα.

Στη συνέχεια, δεύτερο μέλος της Αστυνομίας προσπάθησε να ανακόψει το όχημα, με τον 20χρονο να οδηγεί το όχημα προς το μέρος του και να τον τραυματίζει στο πόδι.

Τελικά τα μέλη της Αστυνομίας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον νεαρό για αυτόφωρα αδικήματα.

Τα δύο μέλη της Αστυνομίας, που τραυματίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχαν των Πρώτων Βοηθειών και τους χορηγήθηκε άδεια ασθενείας.

Από έρευνα που έγινε εντός του αυτοκινήτου, εντοπίστηκαν δύο ηλεκτρικά εργαλεία με τους φορτιστές τους, τέσσερις δίσκοι κοπής, καθώς επίσης και διάφορα άλλα εργαλεία, για τα οποία ο 20χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευσή τους.

Στη συνέχεια εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο διέταξε την 8ήμερη προσωποκράτηση του.

Πηγή: KYΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".