Λύσεις στα προβλήματα Μονάδας Αιμοκάθαρσης ΓΝ Λεμεσού προωθεί ο Υπουργός Υγείας

Λύσεις στα προβλήματα Μονάδας Αιμοκάθαρσης ΓΝ Λεμεσού προωθεί ο Υπουργός Υγείας


Συγκεκριμένες αποφάσεις για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, λήφθηκαν τη Δευτέρα σε επί τόπου επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα. Ικανοποίηση εκφράζει η Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών.

Σε δηλώσεις του, ο κ.Χατζηπαντέλας είπε πως έχει ενημερωθεί για προβλήματα, όπως το κόστος που καλούνται να καταβάλουν ασθενείς για κάποιες αναλύσεις και βιταμίνες, την ακαταλληλότητα κάποιων κρεβατιών και στρωμάτων και το θέμα με τα μεταφορικά των ασθενών.

«Έχουμε δει αυτά τα προβλήματα, έχουμε συνομιλήσει σχεδόν με όλους τους ασθενείς και προσωπικά έχω σχηματίσει άποψη για το τι είναι τα προβλήματα», είπε και πρόσθεσε πως έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένες δράσεις και θα δοθούν λύσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, όσον αφορά στα έξοδα για αναλύσεις και βιταμίνες, θα γίνει μια μελέτη από τον ΟΚΥπΥ, ώστε σε συνεννόηση με τον ΟΑΥ να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορούν να προσφερθούν δωρεάν, ενώ ο ακατάλληλος εξοπλισμός θα αντικατασταθεί εντός 30 ημερών.

Λύσεις, συνέχισε, θα εξεταστούν και για το θέμα του επιδόματος της μεταφοράς τους στις Μονάδες Αιμοκάθαρσης, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «θα εξετάσουμε αν πρέπει να αυξήσουμε αυτό το επίδομα ή, αφού κάποιοι από τους ασθενείς χρησιμοποιούν λεωφορεία, να δούμε αν αυτά τα λεωφορεία θα τα αυξήσουμε ή θα βελτιώσουμε τις ώρες τους».

Κληθείς να αναφέρει για την επάρκεια του προσωπικού, ο κ.Χατζηπαντέλας δήλωσε πως «υπάρχει μια μελέτη που ακολουθείται», προσθέτοντας ότι, μιλώντας με τους περισσότερους ασθενείς, δεν του αναφέρθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα και πως «αντιθέτως, οι περισσότεροι είναι πολύ ευχαριστημένοι από το νοσηλευτικό προσωπικό».

Ικανοποιημένη δήλωσε η Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών, Έμιλυ Πετρίδου, από τη σημασία που έχει δώσει, όπως είπε, ο Υπουργός Υγείας, στα πολλαπλά προβλήματα των νεφροπαθών.

«Εκείνο που μας ικανοποιεί είναι ότι προχωρεί με πλάνο και ο ΟΚΥπΥ και ο Υπουργός Υγείας, ώστε να απόσυμφορηθούν οι ασθενείς», ανέφερε και υπέδειξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Λευκωσία και η Λεμεσός, λόγω της αύξησης του αριθμού των ασθενών.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".