Εθιμοτυπική συνάντηση Ιταλίδας Πρέσβειρας με το Δήμαρχο Λεμεσού

Εθιμοτυπική συνάντηση Ιταλίδας Πρέσβειρας με το Δήμαρχο Λεμεσού


Οι Ιταλοί υπήκοοι που διαμένουν στη Λεμεσό είναι πολύ ικανοποιημένοι και συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ανέφερε η νέα Ιταλίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο, Federica Ferrari Bravo, η οποία συναντήθηκε, το πρωί της Τρίτης, με τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της νέας Πρέσβειρας της Ιταλίας στην πόλη της Λεμεσού και όπως δήλωσε η κ. Bravo, «έχουμε μια πολύ καλή κοινότητα εδώ στη Λεμεσό, ως επίσης και Προξενείο και προσπαθούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δραστηριότητες μας με τους Κύπριους εταίρους μας στη Λεμεσό».

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι η παρουσία της θα αποτελέσει την αρχή για νέες συνεργασίας, ανέφερε πως οι Ιταλοί που διαμένουν στη Λεμεσό απολαμβάνουν την πόλη, είναι ικανοποιημένοι και προσπαθούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής κοινότητας.

«Η πρώτη μου επίσκεψη νομίζω είναι επιτυχής και ελπίζω να επισκεφθώ τη Λεμεσό ξανά, το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε στη δήλωση της η Federica Ferrari Bravo, η οποία επισκέφτηκε και το St Mary’s School, όπου διδάσκεται η ιταλική γλώσσα.

Καλωσορίζοντας την Πρέσβειρας της Ιταλίας, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι την ενημέρωσε για διάφορα θέματα που αφορούν τη Λεμεσό και την ανάπτυξη της, αλλά και για την επίδραση, πάνω στην πόλη, από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Μιλήσαμε επίσης για την κοινότητα των φίλων Ιταλών στη Λεμεσό και εκφράστηκε η επιθυμία για στενότερη συνεργασία με το Δήμο για διάφορα θέματα, κυρίως για πολιτιστικές δραστηριότητες», είπε ο κ.Νικολαϊδης, προσθέτοντας ότι θα προγραμματιστεί σύσκεψη με εκπροσώπους της ιταλικής κοινότητας για συντονισμό επί του θέματος.

Οι σχέσεις της Λεμεσού με τους εκάστοτε Ιταλούς Πρέσβεις ήταν πάντοτε εξαιρετικές, συνέχισε «και διαχρονικά οι Πρέσβεις της Ιταλίας αγαπούσαν τη Λεμεσό και την επισκέπτονταν τακτικά».

Ανέφερε, τέλος, ότι η κ. Bravo διαβεβαίωσε ότι θα κρατήσει μια στενή και τακτική επαφή με τις δημοτικές Αρχές της Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".